Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) özel bir uçakla Mısır’a resmi bir ziyarette bulundu.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında karar İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aradan sonra yaptığı bu ziyarette, Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin düzenlediği resmi bir törenle ağırlandı. Erdoğan, Sisi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak bir basın toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Ticaret hacmimizi 15 milyar dolara yükselteceğiz” ifadesine yer verdi.

Sisi de konuşmasında Türkiye’ye bir ziyaret yapacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Mısır’a giden heyette yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi’nin İttihadiye Sarayı’nda kendisi için hazırladığı resmi törene katıldı.

İki liderin görüştüğü konular arasında, ikili ilişkilerin yanında Gazze, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve ikili ekonomik ilişkiler de vardı. Mısır-Türkiye ilişkilerinin uzun bir süre durağan kaldığı, ancak bu ilişkilerin bölgenin istikrarı ve geleceği için önemli olduğu belirtildi.

ERDOĞAN SİSİ İLE BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İMZALAR ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Devlet Başkanı Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantılarının yeniden başlatılmasına dair ortak bir bildiriye imza attı. İmzaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır lideri Sisi, birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Kaynak: Haber Merkezi