Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı bir konuşmada: ''Anlayışımızda kesinti veya kopukluk değil devamlılık esastır. Maziden Ati'ye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir. Bir taraftan kendimizi, kadrolarımızı ve politikalarımızı yenilerken diğer tarftanda özümüze hep bağlı kaldık. Ruh kökümüzden asla kopmadık''. 

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını değerlendiren, Doğu Perinçek: Anlamak gerekir, muhafaza etmek istediği değerler var.Hepimizin muhafaza ettiği değerler var. Her devrim muhafaza ettiğimiz birikimlerle olur. Türkiye'de devrimini biriktirdikleriyle yapar. Bir anlamda muhafaza ettikleri yapar. Devrim dışardan ithal edilmez.


Fakat muhafazakarlık ve devrimcilik birbirinin karşıtı kavramlar. Ben sayın Cumhurbaşkanı'nın ne dediğini anlamaya çalışıyorum, anlıyorumda bu iki zıt kavramı birlikte kullanıyor. Çünkü Türkiye devrimci çözümlere gidiyor. Şimdi yükselen değer devrimcilik,ama sayın Cumhurbaşkanı ben devrimciyim dese yanlış anlaşılacağını düşünüyor. Çünkü onun muhafazakar kimliğide var. O kimliğinden vazgeçmeden Türkiye'de köklü değişimler yapacağız dediğini anlıyorum.Saygıda duyuyorum. Bu ifade şu bakımdan önemli; Türkiye demekki devrime gidiyor.
Muhafazakar Cumhurbaşkanımız bile devrimci olduğuna göre, Türkiye'nin yükselen değeri devrimciliktir. Türkiye Devrimle çözeceği sorunlarla karşı karşıya ve o devrimcilik herkesi önüne katıyor ve yönlendiriyor.O bakımdan bu açıklaması çok çok anlamlı ve değerli.dedi
 



 


 


 

Editör: Habererk Com