Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Aralık'ta gerçekleştirdiği Şanlıurfa gezisi sırasında, yeşil görünmesi amacıyla püskürtme boya ile boyanan toprakların boyaları kaybolunca Şanlıurfa Belediyesi bölgeyi hazır rulo çim ile kapatmak için 708 bin TL bedelli ihaleyle çalışma başlattı.

Sosyal medyada ‘Göz boyama' olarak eleştiri yağmuruna tutulan Abide Kavşağı'nda boyanan toprakların boyası, aradan bir ay bile geçmeden kaybolunca Belediye, bölgenin serpme çim ekilmesi için ‘pazarlık’ usulüyle ihale açtı.  708 bin TL bedelle açılan ihaleyi kazanan firma bölgedeki rulo çim serme çalışmalarına başladı. Çimin yanı sıra Erdoğan'a  ‘bitti' diye açtırılan Abide Köprülü Kavşağı'nda yeniden iş makineleri çalışmaya başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Erdoğan gelmeden önce ekmek üretimi henüz başlamamasına karşın bir gece önce Cumhurbaşkanının geçiş güzergahlarına halk ekmek satış büfeleri yerleştirerek ‘Göz boyadığını' belirten Eyyübiye Belediyesi AKP'li eski belediye meclis üyesi Bilal Tekatlı, bu defa da açılışı yapılacak bölgenin yeşil boya ile boyanıp, insanların ‘serpme çim' diye kandırıldığını savundu ve ‘Madem çimdi niye yeşermedi?’ diye sordu.

Tekatlı, çim kaplama işi için belediyenin 708 bin TL ödeyeceğini hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Abide Kavşağı açılışında yeşile boyanan alan için biz göz boyama dedik. Hepsini sosyal medyada paylaştık. Bizi hep yalanladınız ama şimdi hazır çim sarıyorsunuz. Bu paralar kimin cebinden gidiyor? Bu memlekete yazıktır, günahtır. Milletin parasını bu kadar vicdansızca çarçur etmeye hakkınız yoktur.  Millet bunun hesabını elbette soracaktır.”

Editör: Yadigar Hanım