Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Malatya'ya gitti. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü tartışmasını yeniden açtı.

Başörtüsü konusunda Kılıçdaroğlu'na referanduma gitme çağrısında bulunan Erdoğan, "Eğitimdeki ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü de hala hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük. Biz kadınlarımızı asla başı açık ya da başörtülü diye sınıflamadık. Bay Kemal senin yanındakiler ne yaptılar, üniversitelerimizde ikna odaları kurdular. Orada yavrularımızın başörtülerini maalesef başlarından çekerek aldılar. Benim kendi kızlarım, imam hatip öğrencisi olduğu halde onlar imam hatip okuluna girme noktasında sıkıntıya düçar oldular, ben kızlarımdan bir tanesini müdürü arkadaşım olan imam hatip okuluna gönderdim. İstanbul'dan başka şehre. Niye? Çünkü zulmediyorlardı. Bay Kemal siz busunuz bu. Başörtüsü özgürlüğünü gel anayasa güvencesine alalım dedim. Bakalım gelebilecek mi? Göreceğiz. Biz şimdi hazırlıkları yaptık. Anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz, gelir ya da gelmez, maksat tüm milletimiz bunu görsün, tanısın. Yandaşlarını da tanısın. 6'lı masayı da tanısın" dedi. 

"SIKIYORSA GEL BU İŞİ REFERANDUMA GÖTÜRELİM..."

Başörtüsü konusunun parlamentoda çözülmüyorsa millete gidilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Sapkın akımların dayatmalarına karşı ailenin korunmasını da ekleyerek anayasa değişikliği teklifinin hazırlığına başladık, bakalım kim nasıl bir tavır içine girecek. Yeterli çoğunluk sağlanırsa Türkiye için önemli bir kazanım olacaktır. Aksi yönde bir durum ortaya çıkarsa, ülkemizi yeni, sivil anayasaya kavuşturma mücadelemizi inşallah seçimden sonra da sürdüreceğiz. Hatta ilk defa bugün açıklıyorum. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, bunu da yapabiliriz. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin. "

"KAÇMAZSAN BU İŞ ÇÖZÜLÜR"

Erdoğan'ın çağrısına CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yanıt verdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?” ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım