TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın "Kral çıplak demenin zamanıdır, Allah cesur olana izzet verir" şeklindeki sözlerinin AKP'deki yankıları devam ederken Erdoğan'dan dikkat çeken hamle geldi.

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşe yazısında Arınç'ın o sözlerine AKP içerisinden tek yanıtın Mehmet Metiner tarafından verildiğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN AKP'DEKİ KURMAYLARINA BÜLENT ARINÇ CEVABI

Metiner’in "Arınç’ın derhal ihraç edilmesi gerekir" şeklindeki ifadesini hatırlatan Yarkadaş, şunları yazdı:

"Mehmet Metiner’in ekrandan yaptığı çağrı ve kamuoyunda yaşanan tartışma haliyle AKP kurmaylarının gündemine de girdi. AKP kurmayları, partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eski çalışma arkadaşı Bülent Arınç’ın sözlerini hatırlatarak “İhraç edilmesi gerekir’’ görüşünü ilettiler. Kurmaylarının görüşlerini dinleyen Erdoğan, “İhraca gerek yok. Küskün sayısını artırmayın’’ yanıtını verdi.

Erdoğan’ın verdiği bu cevabın ardından, Arınç'ın dosyası "şimdilik" rafa kaldırıldı. Ancak dün konuştuğum AKP'li bir kaynağım, "Disiplin Kurulu önümüzdeki günlerde toplanacak. Bu konu muhtemelen orada da gündeme gelecektir" ifadesini kullandı.

Ancak AKP'li kaynağım da Erdoğan'ın "Küskün sayısını artırmayın" talimatının ardından Arınç’ın disipline gönderilmesinin ‘imkansız’ hale geldiğini belirtti."

Editör: Umut ACAR