Davutoğlu'ndan Erdoğan'a “yumuşama” desteği! Davutoğlu'ndan Erdoğan'a “yumuşama” desteği!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’daki mitinginde söz aldı. Erdoğan, ismini anmadan Yeniden Refah Partisi’ni hedef aldı ve “Partimizden ayrılan eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski teşkilatçılar, kendileri değil de bizi kaybetmek için uğraşan partilerde aday oldular. Hem bizi kaybetmek için uğraşıp hem de bizim arkamızdan gelmeye çalışanlara izin vermeyiz” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, dikkat çekici mesajlar verdi: “Ülkemizin birçok ilinde ve ilçesinde böyle bir durumla karşılaştık. Partimizden kopan eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski teşkilatçılar, bize zarar vermek için uğraşan partilerde aday oldular. Türkiye, hep dediğimiz gibi, özgür ve demokratik bir ülkedir. Herkes istediği yerde siyaset yapabilir, aday olabilir. Biz, kendi ittifakımızın, kendi partimizin, kendi adaylarımızın sorumlusuyuz. Ama hem bize zarar vermek için uğraşıp hem de bizim arkamızdan gelmeye çalışanlara izin vermeyiz. Bizim siyasetimiz, eser ve hizmet siyasetidir.

BUNUN ADI SİYASİ ŞANTAJ

 Hayatımızı, ülkemize, insanımıza, şehirlerimize eser kazandırmaya adadık. Ülkeye hiçbir katkınız olmayacak, millete hiçbir hayrınız dokunmayacak, hiçbir insanın hayatını iyileştirmeyeceksiniz. Sonra? Sadece yanlış ve yalan söyleyerek, sadece haksızlık yaparak, sadece kibirle davranarak siyaseti ele geçirmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajdır. Türkiye, bugüne dek ne çektiyse, emek ve heyecanla hazırlanmış vizyonu, programı, projesi olmayan zübük siyasetçilerden çekmiştir. Sadece başkası ne verirse benden daha fazlası yalanıyla ülkede güven ve istikrar ortamını bozan bu zihniyetlerin elinde heba olan yıllarımızı ve fırsatlarımızı üzülerek görüyoruz.

ZÜBÜK SİYASETÇİLER

Ne yazık ki son zamanlarda bu kötü siyaset tarzının yeniden canlanmaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere güveneceğine inanıyorum. Malatya’nın birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıyla bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olacağına şüphem yok.”

Kaynak: Haber Merkezi