Metropoll anket şirketi gerçekleştirdiği son ankette vatandaşa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev onayını sordu. Anketten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üzecek bir sonuç çıktı.

Anket sonuçlarını, Metropoll anket şirketi sahibi Özer Sencar açıkladı. Sencar, 2 bin 122 kişi ile gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayının halk nezdinde yüzde 45,1 olduğunu bildirdi.

Anket sonuçlarına göre vatandaşın yüzde 45,1’i Erdoğan’a görev onayı verirken yüzde 50,6 gibi büyük bölümü görev onayı vermediğini söyledi. Vatandaşların yüzde 4,3’lük bölümü ise bu konu hakkında fikir belirtmek istemedi.

AKP SEÇMENİNİN YÜZDE 13,7'Sİ ERDOĞAN'A GÖREV ONAYI VERMEDİ

Ankette AKP’ye oy verdiğini ifade eden  vatandaşların yüzde 13,7’si Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görev onayı vermedi. Bu oran MHP’ye oy veren seçmen arasında ise yüzde 33 oldu.

CHP’li seçmenin yüzde 90,2’si, İYİ Parti’ye oy veren seçmenin yüzde 83,3’ü, HDP’ye oy veren vatandaşların yüzde 88,9’u, Saadet Partisi’ne oy veren seçmenin ise yüzde 87,5’i Cumhurbaşkanı Erdoğan için görev onayı vermedi.

Editör: Yadigar Hanım