Korkusuz yazarı Can Ataklı ise Arınç'ın Erdoğan’a yönelik övgü dolu sözlerini eleştirdi. Ataklı, “Bülent Arınç’ı bu hale düşürdülerse gerisini anlayın artık” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

“Nedenini ben de tam bilemiyorum ama sanki Arınç daha kimlikli kişilikli gibi gelirdi bana.“ diyen Ataklı, Arınç’ı gerektiğinde partisini eleştiren, Erdoğan’a bile karşı çıkan özgül ağırlığı olan bir siyasi isim olarak gördüğünü açıkladı.

Devamında Ataklı, “Sanki baskılar karşısında eğilip bükülmeyecek biri gibi düşünürdüm kendisini.” Dedi.

“KRAL ÇIPLAK DEMENİN VAKTİDİR DEMİŞTİ”

Ataklı, Arınç’ın kısa süre önce kullandığı 'Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır. ‘Kral çıplak’ demenin vaktidir' sözlerini hatırlattı.

“Ama şimdi kendi seçim bölgesini ziyaret eden genel başkanına öyle bir sahip çıktı, öyle bir övdü ki, yaptığı eleştirilerin hiçbir hükmü kalmadı.” Diyen Ataklı, şöyle devam etti:

Ben ise hâlâ Arınç’a verdiğim değeri korumaya çalışarak 'Acaba nasıl bir baskı altında kaldı da karakterini bu kadar zayıflattı?' diyorum. Ama hemen vazgeçiyorum bu duygu ve düşünceden. Şöyle diyorum kendi kendime: 'Bu yaşa gelmiş, siyasi olarak yapılacak her görevi yapmış, iktidarın gücünü iliklerine kadar hissetmiş biri bile korkuya kapılıp yalakalığa soyunuyorsa, bu ülkede iktidar siyaseti bitmiş demektir.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Manisa’daki mitingi öncesi konuşan Bülent Arınç, Erdoğan’a ve AKP’ye oy istedi. TBMM eski başkanı Bülent Arınç, hem kürsüye çıkarken, hem de kürsüden inerken uzun süre AKP'den milletvekilliği yaptığı Manisalılar tarafından dikkat çeken bir tepkiyle karşılandı. Bazı vatandaşlar Arınç’ı yuhaladı.

Editör: Gökçe Sevim