Yarın, CHP Genel Merkezi'nde, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında önemli bir iade-i ziyaret görüşmesi gerçekleşecek. 18 yıl sonra yapılacak bu tarihi görüşmenin detayları netleşmeye başladı.

İlk buluşma 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde olmuş, Erdoğan, Özel'i ağırlamıştı. Bu görüşmeye CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ve AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da katılmıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un verdiği bilgiye göre, Erdoğan ve Özel yarın saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelecekler. Türkiye'nin gündeminde yer alan bu görüşmeyle ilgili hazırlıklar hem CHP hem de AKP tarafında sürdürülüyor.

Meral Akşener'den Koray Aydın'a Dava Meral Akşener'den Koray Aydın'a Dava

TV100'ün aktardığına göre, ilk ziyarette liderler birbirlerine hediyeler takdim etmişlerdi. Erdoğan, bu kez de Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan hediyelerle Özel'i ziyaret edecek. Ayrıca, Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Erdoğan'ın gündeminde yeni anayasa çalışmalarının olması ve CHP'nin bu konudaki desteğini istemesi öngörülüyor. Özel de bugün kritik bir toplantı yapacak ve partisinin yönetim kurulu üyeleriyle görüşecek.

18 yıl sonra Cumhurbaşkanı sıfatıyla CHP Genel Merkezi'ne ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Erdoğan'a, ilk görüşmede eşlik eden isimlerin bu kez de eşlik etmesi bekleniyor. Görüşmede konuşulacak konular arasında kayyumlar ve Emine Şenyaşar gibi meselelerin olması muhtemel.

Görüşme için genel merkezdeki hazırlıklar devam ediyor ve görüşme 12. katta gerçekleşecek. Özel'in makam odasında iki koltuk bulunacak ve Türk Bayrağı ile CHP bayrağı arkasında yer alacak. Erdoğan'ın arkasında ise Türk Bayrağı ve üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bir bayrak olacak. Bu bayrak için cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçildiği ve hazırlıkların devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi