Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası cami önünde yaptığı açıklamada, Ahmet Şık'a çok sert tepki vererek, "Teröristin teki!" dedi.

TİP vekili Ahmet Şık'a yönelik açıklamada bulunan Erdoğan, "Bu zat zaten teröristin tekidir. Bu zat zaten teröristin tekidir, gücü yetmez. Teröristin teki olmanın ötesinde nasıl olduysa milletvekili olma şansı yakaladıysa bunu kullanıyor. Ahmet Şık'ın soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Bugüne kadar birçok terör örgütlerinin içinde yer almış biridir. Şimdi tazminat davası açıldı. Dokunulmazlığı kalktığında ceza davaları da gelecek" diye konuştu.

Ahmet Şık Medyascope kanalında Ruşen Çakır'a konuk olduğu programda, olası hükümet değişikliğinde AKP'nin kapatılacağını ve üyelerinin bir kısmının yargılanacağını söylemişti. AKP ise Ahmet Şık’ın "AKP, bir suç örgütü ve kapatılacak" sözleriyle ilgili 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. 

BAY KEMAL KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA GÖRÜYOR

Cami önündeki açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'KHK'lıların hepsinin göreve iade edileceği' yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Erdoğan, "Bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok kendisine milletin verdiği yetki yok. Bu milleti ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım