Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’daki mitingde ekonomik durum hakkında konuştu ve mevcut zorlukları kabul etti. Asgari ücretle ilgili olarak, ek zam yapılmasının bütçeyi aşacağını belirtti. Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğini öne sürerek, vatandaşların mali kayıplarının giderileceğini ifade etti. Kocaeli’de ise kentsel dönüşüm projelerine değindi.

Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, CHP ve DEM Parti’yi olumsuz ittifaklar yapmakla suçladı ve onları terör örgütleriyle işbirliği yapmakla itham etti. Ekonomik krizi kabul eden Erdoğan, asgari ücret ve emekli maaşlarına ara zam taleplerinin bütçe sınırları nedeniyle karşılanamayacağını söyledi.

Erdoğan’ın vurguladığı başlıca noktalar şunlardır: Bursa’nın tarihi ve kültürel mirası, Türkiye’nin sanayi ve tarım alanındaki başarıları, ve seçimlerde aldığı destek. Ayrıca, ülkenin güvenlik ve istikrarını koruma çabaları ve muhalefetin eleştirisi hakkında konuştu. Erdoğan, her seçim döneminde karşılaşılan zorluklara ve ülkenin geleceği için verilen mücadeleye de değindi.

Avrupa’dan ABD’ye kadar her ülke gibi, biz de enflasyonla mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini yükselttik ve ek olarak 5 bin lira ödeme yaptık. Temmuz ayında, yılın ilk yarısındaki enflasyon oranına göre emekli maaşlarını gözden geçireceğiz. Memurlar için ek gösterge uygulamasını genişletme çalışmalarımız tamamlandı ve küçük esnaflar için prim gün sayısını artırma çabalarımız devam ediyor.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

Emekli maaşları ve asgari ücret konusunda ara artış talepleriyle karşı karşıyayız. Ancak yatırım bütçemizin veya eğitim ve sağlık için ayrılan kaynakların tamamını bu artışlara ayırsak bile yeterli olmayacağını anlamalıyız. Yaşadıkları zorluklar nedeniyle eleştirilerini dile getiren vatandaşlarımızın her biri haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin yaşadığı kayıpları telafi etmek için daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz.

Kaynak: Haber Merkezi