AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Yunanistan’ın işgal altındaki adalara yığdığı silahlara ilişkin açıklamada bulundu.

Barış ve huzur istediklerine değinen Erdoğan, "Ege ve Akdeniz'in ne insan kanıyla ne gözyaşıyla ne de husumetlerle kirletilmesini asla tasvip etmiyoruz. Tüm kalbimizle barış ve huzur istiyoruz. Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz bunun çok ötesinde ama bunun gizli işgal anlamına geldiğini hatırlatırız. ABD'den gelen destekler sizi kurtarmaz. Yunanistan'ı üzerimize salanların niyetlerini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mersin’de polisevine yapılan alçak saldırıya da değinerek, şehit polise rahmet, yaralılara da şifalar dileyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimizi şehit etti. Teröristler hak ettikleri karşılığı anında buldular. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP'nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar. HDP'yi meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde dökülen kanların izi var." 

Editör: Yadigar Hanım