Seçim meydanlarında  muhalefeti PKK ve  HDP ile yol yürümekle suçlayan Erdoğan'ın 3 Ekim 2008'de 17 askerimizin şehit edildiği Aktütün Karakol baskınından sonra söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan, baskından sonra yaptğı açıklamada, "PKK'lılar düşman değil suçlu olarak görülmeli.” demişti.

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bay Bay Kemal HDP ve PKK ne diyorsa onu söylüyor”, “Terör örgütünün rüzgarıyla yelkenlerini şişirenlere gerekli cevap verilecek” gibi söylemlerini sosyal medyadan gündeme taşıyan bazı hesaplar, Erdoğan’ın geçmişteki tam tersi açıklamalarını hatırlattı.

Erdoğan, 3 Ekim 2008 tarihinde 17 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan Aktütün karakol baskınının ardından yaptığı açıklamada terör örgütü PKK’yı düşman olarak nitelendirmemiş ve "PKK'lılar düşman değil suçlu olarak görülmeli" demiş, 2012 yılında ise MİT’in terör örgütü PKK ile görüştürülmesiyle ilgili, “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim, sıkıntısı olan bana söylesin” açıklamasında bulunmuştu.

ERDOĞAN'IN PKK SÖYLEMLERİ BROŞÜR YAPILDI

Erdoğan'ın sosyal medyada büyük tepki çeken sözleri sokaklarda da broşür olarak dağıtıldı. Üzerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği “PKK düşman değil” ve “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim, sıkıntısı olan bana söylesin” sözlerinin yer aldığı broşürler, Türkiye’nin bir çok noktasında sokaklara atıldı.

MANSUR YAVAŞ DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkan Yardımcısı Adayı  Mansur yavaş  da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Erdoğan'ın PKK'ya ilişkin “PKK düşman değil” ve “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” sözlerinin yer aldığı gazete manşetlerini göstererek tepki göstermişti.

Editör: Yadigar Hanım