Şahlanış Partisi Genel Başkan Vekili ve Partisi Sözcüsü Ersan Gökgöz, Anayasa'nın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığının mümkün olmadığını vurgulayarak, Erdoğan'ın bunun suçunu muhalefette değil, 2017'de Anayasayı düzenleyen kendi kadrosunda araması gerektiğini söyledi.

Ersan Gökgöz, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla "Ülkeyi kimler yönetiyor? Daha doğrusu bunlar ülke yönetiyor" diyerek, mevcut iktidarın liyakatsiz olduğunu vurguladı. Gökgöz, yayınladığı videoda yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tartışmalara neden olan Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı konusuna Anayasa'nın 101. maddesi ile cevap verdi.

Gökgöz, video ile yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Ülkemizi kimler yönetiyor? Daha doğrusu bunlar ülke yönetiyor. Anayasa’nın 101. Maddesi ve diğer maddelerindeki değişiklikleri 2017 yılında son haliyle referanduma, yani halk oylamasına sunanlar kimlerdi? Başında Sayın Erdoğan’ın olduğu AKP’nin yetkilileri değil miydi? Bunlar yeni sisteme geçerken bile o kadar çok büyük hatalar yapmışlar ki yazdıkları maddeler tamamen tartışmaya mahal verecek şekilde olmuş. Maddelerde değişiklik yapılması için oluşturdukları metinlerde açık seçik cümleler kurup durumu netleştirememişler. Halbuki Anayasa’nın 101. maddesinde ilk cümle olarak 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki iki dönem kuralı 01.01.2018 tarihinden itibaren geçerli olacaktır' diye yazsalardı şu an kamuoyunda bu tartışmalar hiç olmayacaktı. Bunlar bu işi de düzgün yapamamışlar, beceremişlerdir. Bu nedenle Erdoğan’ın Anayasamızdaki maddelere göre tekrar aday olup olmayacağı bir süre daha devam edecek. Şimdi düşünmeniz için sizlere bir soru soruyorum; bu yeni sisteme geçmeden önce bu maddeleri bile tam olarak netliğe kavuşturmadan hazırlayan yetersizler ve bu metinleri referanduma sunmadan önce inceleyip onay verenler kimlerdi? Olayın bu tarafını hiç kimse konuşmuyor. Anayasa’nın maddeleri gayet açık. Sayın Erdoğan normal şartlarda çok istese bile tekrar Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Erdoğan’ın bunun için kızacağı birileri varsa o kişiler değişiklikleri tam olarak onun istediği gibi yapamayan yetersiz arkadaşları olmalı. Tabi ki kendisi de buradaki maddeleri o zaman yeterince kontrol etmediği için kendisine kızabilir. Sözün özü şu ki, bu kadar basit birkaç maddenin değişikliğini bile düzgünce yapamayan bu insanlar ülkeyi yönetiyorlar. Artık değişim zamanı."

Editör: Yadigar Hanım