28 Şubat sürecinde 'darbe girişimi' suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan 84 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı sonrası İzmir Buca 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

Doğan cezaevi çıkışında şunları söyledi: "Geçtiğimiz 15 yılın yarısını cezaevinde, diğer yarısını ise hukuk mücadeleleriyle geçirdim. Türkiye'de adalet sistemi düzelmedikçe hiçbir şey düzelmez. Adalet, hepimizin ihtiyaç duyduğu ve olmazsa olmaz bir unsurdur. Umarım bundan sonra yaşanan bu tür olaylar ve keyfi tutuklamalar son bulur."

'AF DEĞİL, ANAYASAL GÖREV'

Eylem Tok'un iade davasında yeni gelişme Eylem Tok'un iade davasında yeni gelişme

Doğan sözlerine şöyle devam etti: "Televizyonlarda af üzerine konuşuluyor ancak bu bir af değil, anayasal bir görevin yerine getirilmesidir. Anayasa'nın 87. maddesi açıkça 'Özel ve genel af yetkisi TBMM'ye aittir' demektedir. Ayrıca Anayasa'nın 6. maddesinin 3. fıkrasında 'Hiçbir kişi ya da kurum, Anayasa'dan kaynaklanmayan bir devlet yetkisini kullanamaz' denilmektedir. Anayasa'nın 104. maddesinde ise cumhurbaşkanının görev ve yetkileri belirtilmiştir. Bunlar arasında genelkurmay başkanını ve bakanları atama gibi görevlerin yanı sıra, adli tıp raporuna dayanarak sürekli hastalık ve yaşlılık nedeniyle bazı kişilerin serbest bırakılması da yer alır. Benzer durumda olan diğer kişiler daha önce serbest bırakılmıştı. Bizim neden bir yıl daha uzun süre tutuklu kaldığımız anlaşılamadı. Muhtemelen Cumhurbaşkanı'na bu durum yeni sunuldu. Bu konuda medyaya ve adaletin yerine getirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

'ÇOK ŞEYİ ÖZLEDİM'

Sağlık durumu hakkında bilgi veren Doğan, "Gece yarısı acil servis ile hastaneye kaldırıldım ve 50 gün boyunca tedavi gördüm. Sağlık durumum eski haline döndü. Kronik rahatsızlıklarım devam etse de, yaşanan kriz sonucu pankreas ve safra kesesi tıkanıklığı ve iltihabı nedeniyle safra kesem alındı. 'Sağlığım iyi' demek için çok geç; yaşım 84. Dostlarımı, sohbet etmeyi çok özledim. En önemlisi, sevdiklerim - özellikle eşim - yanımda. Bu, yaşadığım en büyük mutluluk. Ayrıca dostlarım, akrabalarım ve avukatlarım da burada" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi