Cumhurbaşkanlığı adaylığından dün çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hakkında çıkan kaset iddialarının ardından kurmaylarıyla yaptığı toplantıda çekilme kararı almış, dün de kararını parti önünde deklare etmişti. Muharrem İnce hakkındaki kaset iddiaları, siyasette geçmişteki kaset olaylarını da yeniden gündeme getirdi.

Kaset dedikoduları ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte haklarında skandal görüntüler olduğu belirtilen dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP’nin önde gelen isimleri hakkındaki açıklamaları yeniden gündem oldu. Baykal ve MHP'li isimlerin istifa etmelerine neden olan kaset skandallarında Erdoğan'ın o dönemdeki açıklamaları sosyal medyada binlerce kez izlendi.

Erdoğan’ın Kastamonu mitinginde Bahçeli’yi hedef alarak, "Kendi adamlarının kasetleri çıkmaya başladı. O da rahatsız oldu. O da aynı şeyleri söylüyor. İnsanların özeline giriyorlar diyor. Böyle özel olur mu? Özeldi de ne için bu milletvekillerini istifa ettirttin? İstifa ettirtme. Sahip çık. Neden? Çünkü başına geleceği biliyor da onun için" dedi.

Editör: Yadigar Hanım