Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının olup olmadığı bir dönem siyasetin tartışması konusu olmuş, İsrail'de yaşayan gazeteci Rafael Sadi ise Erdoğan'ın sınıf arkadaşı olduğunu iddia etmişti. Rafel Sadi'nin üniversite diplomasının olmadığı ortaya çıktı.

Okudukları okulun 1974 yılında dört yıllık üniversite statüsüne geçtiğini, o dönem sınıfta iki yüzden fazla kişi olduğunu, öğrencilerin yarıdan fazlasının sağ-sol çatışmaları nedeniyle okulu yarıda bıraktığını belirten Rafael Sadi, buradan alınan diplomaların lisans diplomasına eşit olduğunu aktarmıştı.

Rafael Sadi, Halk TV’de Şirin Payzın‘ın sunduğu ‘Sözüm Var’ programına konuk oldu. Sadi, İsrail-Türkiye ilişkilerini değerlendirirken Erdoğan’la ilgili “Hamas’a kardeşim diyor arkadaş, benim sınıf arkadaşım…” dedi.

Program yorumcularından Emin Çapa'nın araya girerek “Rafael Bey, kim sınıf arkadaşınız, orayı ben kaçırdım” sorusuna Sadi “Recep Bey… Hani diploması var mı yok mu tartışılan... Üniversitede 4 sene beraber okuduk aynı sırada” cevabını verdi. 

Payzın’ın “Peki nasıl bildirdiniz, o günkü Erdoğan ile bugünkü Erdoğan arasında ne fark görüyorsunuz” sorusu üzerine ise Rafael Sadi, “O zaman çok sessiz sakin, efendi bir çocuktu. Fazla kimseye bulaşmazdı” dedi.

Sadi, Gazeteci Barış Terkoğlu‘nun “O zaman da ekonomist miydi?” sorusuna ise “Ben değilim çünkü diploma almadım ama o aldığına göre demek ki ekonomisttir. Aynı sınıfta okuyan 5-6 arkadaşımla da temastayım. 'Aman bizim ismimizi söyleme başımıza iş almayalım' diyorlar” yanıtını verdi

Editör: Yadigar Hanım