Önceki gün Ertuğrul Özkök,Ersoy Dede'nin yeni çıkan kitabını kaynak göstererek bir yazı yazdı. 2007 yılında ABD'ye giden iki FETÖ mensubunun bilgisayarlarına FBI el koyar. Bilgisayarlarda şifrelenmiş bazı isimler vardır. Kısa bir süre sonra o isimlerin tamamı Ergenekon operasyonlarında göz altına alınır. Yani, operasyon yapılmadan Pensilvanya'nın onayı alınmış, ardından gözaltılar başlatılmıştır.Şimdi buna hukuk diyebilir misiniz?  Daha önemlisi bunu İslami değerlerle nasıl telif edeceğinizdir.

İslam adaleti,doğruluğu emreder,bir sürü insanı ileri yaşlarında siyasi amaçlar uğruna iftira atarak içeri tıkmak hangi İslam'la bağdaşır? Din ve ahlak diye yola çıkıp,bu noktaya gelmek,dinin aslında nasıl istismar edildiğini gösteriyor. İslam denince hayatından vaz geçen bu millet, bundan sonra din diyenlere nasıl inanacak? Hem ülkeye,hem dine hem de bir çok masum insana kötülük edildi. Yazık ki bir çoğumuz  dine olan saygımızdan arkasındaki mezbeleliği göremedik.

BİR DEFA DA AMA DEMEYİN

A.Bican Ercilasun, Yeniçağda, "Bir Durun Kardeşim" başlığı ile bir yazı kaleme alıp, özet olarak;- bir defa da ama demeyin- dedi. Yazının konusu tahmin edileceği gibi  İYİ parti idi. Kurucular kurulu açıklandıktan sonra yapılan eleştirilere ve milli hastalığımız olan her şeyi ve herkesi eleştirme takıntımıza dikkat çekiyordu. Gerçekten de birbirimizi eleştirirken çok acımasız, çok fevri hareket edebiliyoruz. Başkalarının hatalarını,kusurlarını ise görmezden geliyoruz. Bizdeki sivilceyi başkalarındaki kanserden daha büyütüyoruz. Ülkücü hareket son yıllarda  hep kendi kendisiyle dövüştü. Hala da dövüşüyor. Mesleğim icabı çeşitli gruplarla muhatap oluyorum, vardığım sonuç, hiç bir grupta bu kadar dedikodu ve çekiştirmenin olmadığıdır. Bir araya gelemeyen,ihtilaf ve çelişkilerini bir tarafa atamayan bir hareket milyon sene gitse yine de   iktidar olamaz. O kötü,bu kötü,şu kötü,düşmana gerek var mı?

KATALONYA VE ÖZERKLİK

İspanya,Katalonya Özerkliğini askıya aldı. Bağımsızlık referandumu yapan Bölgesel yöneticiler hakkında tutuklama kararı çıkardı.Belçika'ya kaçan bölgesel yönetimin Başbakan'ı bugün Belçika polisine teslim oldu.

Düne kadar kripto Kürtçüler bize Bask veya Katalan modelini öneriyorlardı. İspanya'nın özerklikle birlikte uçuşa geçtiği yalanlarını söylüyorlardı. Güya Özerklik,ayrılma taleplerini yok etmiş,ülkeyi bütünleştirmişti. Ne oldu? İspanya bölünmenin eşiğinden döndü. Çözüm sürecinde bizim akıldaneler de neredeyse PKK'nın özerklik talebine evet diyeceklerdi. Ana dilde eğitim taleplerine bir yetkilinin, size özerklik vereceğiz, ne anadili, istediğiniz dilde eğitim yaparsınız dediğini gazeteler yazdı. Türkiye uçurumun eşiğinden döndü. PKK, Devrimci Halk Savaşını başlatınca  her şey tuzla buz oldu. O özerklikçilerin bugün hepsi aynı gazete köşelerinde dolarlı aylıklarını almaya,kardeşi kardeşten ayırmak için fırsat kollamaya devam ediyorlar. Ülkeyi yönetenlerin Katalonya tecrübesinden dersler çıkarıp çıkarmadıklarını bu kripto PKK'lı gazetecilere yol verip vermediklerinde   anlayacağız.

Ne diyorlardı,Öcalan Başkan PKK şampiyon...