Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak ortak bir tutum sergileyeceklerini ifade eden Baş, hangi adayı destekleyeceklerini de açıkladı. 

Erkan Baş, tv100’de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın aday tutumu ve Türkiye İşçi Partisi'nin seçimdeki hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşan Baş, "Bizim önce kurtuluşa sonra yeniden kuruluşa ihtiyacımız var. Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenip desteklenmeyeceği sorusu üzerine Baş şunları söyledi:

"Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. İttifak olarak ortak bir tutum alalım diyeceğiz. Bizim ittifakımızın hem Cumhurbaşkanlığı hem parlamento seçimlerinde ortak bir tutum alması lazım. Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil. TİP Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak bir tutum almasını zorlar."

Partisinin seçim hedefleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Baş, "‘Biz önümüzdeki seçimlerde iktidara geliyoruz’ demedik. Biz "Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde ana muhalefet olmak" dedik. Biz 4 milletvekiliyle yaptığımız şeyi 14 milletvekiliyle ana muhalefet gücünde yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım