Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhur İttifakı'ndaki üst düzey yetkililerin seçim kaybettiklerinde yurt dışına kaçacaklarını iddia etti.

Erkan Baş, Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Baş, "20 yıldır ölesiye dövüştüğüm bir iktidar var ben bir gün bile yurt dışına çıkmayı düşünmedim" diyerek seçimi kaybettikleri takdirde Cumhur İttifakı'ndaki üst düzey yetkililerin yurt dışına kaçacaklarını ileri sürdü. Kahramanmaraş depremindeki skandallarla gündemden düşmeyen Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık'a da seslenen Baş, "15 Mayıs sabahı kaçma kardeşim" diye konuştu.

28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TİP'in bütün bölgelerde seçime girmeyeceğini belirten Baş, "Türkiye'nin 87 bölgenin hepsinde seçime girmeyeceğiz. Gerçekten verdikleri oya parlamentoda anlam katabildiğimiz yerlerde seçime gireceğiz. Bizim hedefimiz parlamentoda sadece TİP'i büyütmek değil. Önce memleketin çıkarı. Cumhur İttifakı'nın oyunu azaltmak için nerede seçime girmem gerekiyorsa orada gireceğim. Eğer muhalefet çok büyük hata yapmazsa, bu mesele açık farkla bitecek." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakının seçimi kaybetmesi halinde "uyanık olanların" yurt dışına kaçacağını ifade eden Baş, "Sizin programınızda meydan okuyorum; 20 yıldır ölesiye dövüştüğüm bir iktidar var. Bir gün yurt dışına çıkmayı düşünmedim. Bak Kerem Kınık, 15 Mayıs sabahı kaçma kardeşim. Uyanık olanlar kaçacaklar. Uyanık olanları, kaybettiklerini görenleri, yolunu bulursa kaçacaklar. Madem güveniyorsunuz kendinize, 15 Mayıs uçuşları iptal edelim." dedi.

Editör: Yadigar Hanım