Fransa'nın Saint-Brieuc kentinde 12 yaşında bir çocuğa tecavüz eden Afganistanlı göçmen Mohammad Rahman Arsala (32), 16 Nisan 2018'de ve 22 Mayıs 2018'de 15 yaşındaki bir başka çocuğa da tecavüz etmekten yargılandı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Côtes-d'Armor Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Afgan sapık, 25 Ağustos 2018 tarihinde Saint-Brieuc'ta 12 yaşında bir erkek çocuğuna tecavüz etmekten suçlu bulunarak 15 yıl hapse mahkum edildi.

''EVLİ OLSAYDIM BU ASLA OLMAZDI''

Çocuğa tecavüz eden Afgan sapığın savunması ise 'pes' dedirtti. Sapık göçmen, mahkemede kendisini savunarak, ''Evli olsaydım bu asla olmazdı, çünkü ihtiyaçlarımı karşılayacak bir karım olacaktı'' ifadelerini kullandı.

Fransa basınından FDS skandal olayı "Suçlandığı şeyin boyutunu asla anlamıyor gibiydi" ifadeleriyle haberleştirdi. 

''EVLİ OLMAYAN HER AFGAN BUNU YAPAR''

Arsala'nın gözaltına alındıktan sonra polise, bir yabancıyı (sosyal medyada) takip eden bir gencin "rıza gösterdiğini", tecavüz ettiği 12 yaşındaki çocuğun da bunu istediğini söylediği ortaya çıktı. Sapık göçmen mahkemede yaptığı savunmada "Evli olmayan her Afgan bunu yapar" diye konuştu.

'AFGAN GELENEĞİ'

Sapık Afgan göçmenin avukatı ise, erkek çocuklara tecavüzün "Bacha Bazi" olarak tanımlanan bir Afgan geleneği olduğunu ve bunun bir kültürel gerçek sayıldığını belirterek, sanığın cezasının hafifletilmesini istedi.
 

Editör: Gökçe Sevim