Yeniçağ yazarı ve haber müdürü Fatih Ergin, Atatürk mini dizisini Ermeni diasporasının baskısıyla "savaş suçlusu" kabul edip yayınlamayacağını açıklayan Disney Plus'a tepki gösterdi.

Disney Plus, Türkiye'de geçtiğimiz yıl yayın hayatına başladı.  Disney, Atatürk dizisini 29 Ekim 2023’te yaayınlamayı planlıyordu. Ancak dizinin yayınlanmayacağı açıklandı.

Fatih Ergin, olaya kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki göstererek, Disney'de yayınlanacak Atatürk mini dizisinin, ABD ve Fransa'daki Ermeni diasporasının lobi çalışmalarıyla dünya çapında yayınlanmasının önüne geçildiğini söyledi.

Dizinin yayınlanmama gerekçesinin Atatürk’ün bir savaş suçlusu gösterilmesi olduğunu dile getiren Ergin, “ATATÜRK; 'savaş suçlusu' değil, emperyalizme ilk yenilgisini tattıran, 'Yurtta sulh dünyada sulh' diyerek ülkeleri barışa, medeni alemi ortak anlayışa teşvik eden tarihin en büyük devlet insanlarındandır.” dedi.

Ergin, paylaşımında şunları söyledi:

"SKANDAL!

Aldığım bilgiye göre, 29 Ekim'de Disney'de yayınlanacak Atatürk mini dizisinin, ABD ve Fransa'daki Ermeni diasporasının lobi çalışmalarıyla dünya çapında yayınlanmasının önüne geçilmiş. Türkiye'de bile Disney'te çıkmama ihtimali varmış.

Skandal gerekçe ise; Atatürk’ün bir "savaş suçlusu" olduğu ve Ermenileri katlettiği yönünde oluşturulan algıyla böyle bir ismin dizisi yapılamaz düşüncesi! Disney iddialar karşısında sessiz. Gelen bilgi; bu baskıya boyun eğecekler!

ATATÜRK; 'savaş suçlusu' değil, emperyalizme ilk yenilgisini tattıran, 'Yurtta sulh dünyada sulh' diyerek ülkeleri barışa, medeni alemi ortak anlayışa teşvik eden tsrihin en büyük devlet insanlarındandır. Disney'in bu algıya teslim olması kabul edilemez..."

Editör: Yadigar Hanım