Ermenistan’ın, işgal ettiği Azerbaycan topraklarında sivil bölgelere saldırmasıyla başlayan Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları devam ediyor.

Azerbaycan'ın yanında yer alan Türkiye’nin de bölgedeki gücünden tedirginliğini gizleyemeyen Ermeni yetkililer, art arda Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunuyor.

Günlerdir Avrupa ve ABD basınına yaptığı Türkiye karşıtı açıklamalarla destek toplamaya çalışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yine skandal sözlere imza attı.

"TÜRKLER İMPARATORLUK KURMAYA ÇALIŞIYOR"

Hafta ortasında, özellikle Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'na yaptığı “Türkiye’nin üyeliğini askıya alın” açıklamasıyla, Türkiye’yi ekarte etmek için yaptığı kulis çalışmalarını gözler önüne seren Paşinyan, Fransız medyasına verdiği demeçlerde oldukça provokatif ifadeler kullandı.

France24 televizyonuna verdiği röportajda, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta terör unsurlarına karşı verdiği mücadeleyi ve Doğu Akdeniz'de haklarını korumadaki adımlarını “işgalci bir politika”ya benzeten Paşinyan, Ermenistan’ın Türkiye’nin Kafkaslar’a açılmasının önündeki tek engel olduğunu iddia etti.

"VİYANA KAPILARINA DAYANMALARI YAKINDIR"

"Türkiye'nin Türk İmparatorluğu kurmak gibi bir hedefi var. Bu politika burada başarılı olursa şaşırmayın. Sadece Yunan Adaları değil, Avrupa kıtasında da yayılmaya çalışırlarsa şaşırmayın. Eğer Türkiye bunları başarırsa, onları Viyana'da bekleyin" ifadelerini kullanan Paşinyan, kendi ülkesinin Azerbaycanlı sivillere uyguladığı zulmü görmezden gelerek Türkiye’yi hedef göstermeye çalıştı.

ERMENİSTAN'A AĞIR DARBE

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda, yeni üsler kurularak Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizatın imha edildiği bildirildi. Bakanlık, 27 Eylül'den 2 Ekim'e kadar Ermenistan'a ait; 230 tank ve diğer zırhlı araçları, 250 topçu parçası, roketatar, havan, 38 hava savunma cihazı, 10 komuta-kontrol ve komuta gözlem noktası, 7 mühimmat deposu, 130'dan fazla araç ve bir adet S-300 uçaksavar füzesi sisteminin yer aldığını belirtti.

Editör: TE Bilişim