Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da katıldığı Dünya Kupası'nda Mısır Devlet Başkanı Sisi ile el sıkışmasının ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye de yeşil ışık yakmıştı. Erdoğan'ın açıklamasından sonra Esad'dan Ankara'yı şok edecek bir açıklama geldi.

Ankara'nın yaklaşımını samimi mi yoksa siyasi bir manevra mı olduğunu anlayamadığını ifade eden Beşar Esad, “Suriye, Türkiye’den söz değil, icraat bekliyor. Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğunu karar vermek mümkün değil. Gazeteciler ve araştırmacıların herhangi bir ülkenin politika değişikliğini personel değişimleri üzerinden ölçmesi yanlıştır” dedi.

ERDOĞAN: ESAD İLE GÖRÜŞME OLABİLİR DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısı çıkışı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmeye yeşil ışık yakmıştı. Bu açıklamanın ardından ise en son 2011 yılında telefonda görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme ihtimali de sorulunca, "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" şeklinde konuşmuştu.

Editör: Yadigar Hanım