İYİ Parti'nin haftalık grup toplantısında önemli ve dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru, danışmanı ve 22. dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti’ye katıldı. İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, grupta yaptığı konuşma öncesinde Çömez'e parti rozetini taktı.

İYİ Parti çatısı altında ilk konuşmasını yapan Çömez, "15 yıl önce bu çatının altından ve mensubu olduğum yapıdan ayrılırken Türk milletine bir veda mektubu yazmış ve satırlarını şöyle bitirmiştim: 'Bir sürgün hayatı yaşadım. İnanın bana Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız, bildiklerimi bilseydiniz, gördüklerimi görseydiniz siz de aynısını yapardınız, her vatansever aynısını yapardı.' Ardından uzun yıllar sürecek çileli, zor ama bir o kadar da onurlu bir sürgün hayatı başladı. 15 yıl önce bugün aynı çatı altında yurtsever, kararlı ve yürekli bir lider ve onun yol arkadaşları ile buluştuğum için Yaradan'a şükrediyorum. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracak, bu aziz millete hak ettiği refahı, huzuru, güveni yaşatacak olan bu muhteşem kadro ve lideriyle omuz omuza mücadele etmekten onur duyacağım. Güveniniz, dostluğunuz ve nazik davetiniz için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"BAYA KRİZ RÜŞVETİ, YOKSULLUĞU, YOLSUZLUĞU ÇÖZMENİN HAZIRLIĞINDAYMIŞ, 20 YILDIR NEREDEYDİN?"

Daha sonra kürsüye gelen Akşener, iktidarın 20 yıldır çözemediği sorunları bugün çözeceğini açıklamasını eleştirerek, "Herkes gönlünü ferah tutsun, İYİ Parti iktidarına bir hafta daha yaklaştık. Sona yaklaşan iktidarların ortak özelliği saçmalarlar. Öyle yalanlar söyler ki kendileri de inanmakta zorlanırlar. Bay kriz rüşveti, yoksulluğu, yolsuzluğu engellemenin hazırlığı içindeymiş, ne zaman, iktidarının 20 yılı biterken. Rüşvet var, yolsuzluk var, yoksulluk var ama bir şey daha var; 20 yıldır senin iktidarın var. Neymiş çözermiş, çözemezsin. Çünkü rüşvet de yoksulluk da yolsuzluk da senin eserin. 20 yılın sonunda böyle bir vaat ayıptır. Eşine şirket kurdurup kendi bakanlığına dezenfektan satan eski bakanınız var. Hesap sorsanıza kardeşim! Yolsuzluğu çözmeniz bir lafınıza bakar. Kanunsuzları ortaya çıkarın, Sayıştay raporunun izini sürseniz bütün failleri görürsünüz. Enflasyon canavarı bizi boğmaya devam ediyor" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE TALİMAT VERDİ

Kürsüden milletvekillerine yolsuzların çözümü için harekete geçmeleri talimatı veren Akşener, "Yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerimizi Meclis'e getireceksiniz. Teklifimize evet, deyin, destekleyin; yolsuzluğun üzerine birlikte gidelim. Her hafta bir kanun teklifi verilecek" diye konuştu.

Ekonomi ve sansür yasasını da değerlendiren Akşener, şöyle devam etti: "Bugün çeyrek bir ekonomist, vatandaşımızı pazardan, mutfaktan ve marketten ediyor. Enflasyon canavarı hayatın her alanında bizi boğmaya devam ediyor. 'Enflasyon fakirleştirir, toplumsal huzuru tehdit eder, verimliliği düşürür' dedim. Onlar akılla ve bilimle bağdaşmayan politikalarda ısrar edip ülkemize zaman kaybettirdiler. Dezenformasyonla Mücadele adı altında utanç verici sansür yasasının maddeleri teker teker Meclisten geçiyor. Bu yasaya el kaldıran vekilleri millete havale ediyorum. Ne yaparsanız yapın bu milleti susturamayacaksınız. Korkuyla, baskıyla, yasaklarla bu ülkeyi yönetemeyeceksiniz."

Geçtiğimiz aylarda Meral Akşener'in Balıkesir ziyaretine katılan Çömez, ziyaretin ardından "Sayın Meral Akşener doğduğum büyüdüğüm topraklardaydı bugün. Sokaklara sığmayan kalabalıklar, bir devrin kapanışını ve pırıl pırıl bir güneşin doğuşunu müjdeliyordu'' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım