Bursa’nın İnegöl merkezli 4 ilde Tekinler çetesine yapılan Mafya operasyonunda Jandarma ekipleri tarafından çok sayıda kişi gözaltına alındı.  

Jadnarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından ‘Tefecilik’, ‘Yağma’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘İnsan ticareti’ suçlarını örgütlü olarak işleyen 35 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

6 milyar TL değerindeki gayrimenkule el konulurken gözaltına alınanlar arasında HSK şube müdürü de vardı. Şube müdürü tutuklanarak sevk edildiği ceza infaz kurumunda intihar etti. 

şube2

25 Eylül günü düzenlenen operasyon kapsamında eski Hâkim ve Savcılar Kurulu Şikâyet Şube Müdürü olarak çalışırken operasyondan bir gün önce görevinden alınan soruşturma kapsamında Nallıhan Adliyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne geçici olarak görevlendirilen İsmail Hakkı Erdem tutuklanarak Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

İnfaz koruma memurlarının rutin kontroller için girdiği koğuşta Müdür İsmail Hakkı Erdem 'in tek kişilik hücresinde cansız bedeniyle karşılaştığı ve olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı duyuruldu. 

Tekinler çete lideri Nazi Terkin’in (57) de aralarında olduğu 32 şüpheli Jandarma Özel Harekât (JÖH) ekipleri tarafından adliyeye götürüldü.  

Editör: Buse Ceren Balta