Bir dönem eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in danışmanlığını yapan, bir süre önce MHP’den ayrılarak CHP’ye katılan Alaattin Aldemir, KRT TV’de dün yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

SİZ DEVLETTEN BÜYÜK MÜSÜNÜZ YA? SADDAM REJİMİ Mİ BURASI?

Sinan Ateş arkadaşımızın mezarının üzerine toprak atanlar belli. Mezarını kazanlar ve kazdıranlar kim ve amaçları ne? Bunu sorguladığımız zaman gerçeğe ulaşabiliriz. Ben, CHP’ye geçtiğim için bu vahim olayı istismar ediyor değilim. Birilerinin sahip çıkması lazım. Davamıza hizmet ettik, yanlış da yaptıysak bedelini ödedik. Söz söyleme hakkımıza karışamazsınız kardeşim. Allah bu hakkı vermiş, devlet bu hakkı vermiş. Siz devletten büyük müsünüz ya? Saddam rejimi mi burası?

BU CİNAYET YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI

Ülkücü hareket çok büyük bir travma geçiriyor. Bundan emin olun. Bu cinayet, yeni bir dönemin başlangıcı. Bu travma hayra sebep olacak. Ülkücü hareket de burada özgürleşecek. Türk milliyetçileri de özgürleşecek. Bir süredir çok insan dövdüler, kimse ağzını açmadı. Mesela İstanbul’da İmamoğlu’na destek veren Demokrat Ülkücüler Bildirisi’ni okuyan Recep Küçükizsiz’e saldırdılar. Ankara’da Alpaslan Türkeş Vakfı’na saldırıldı. Bunlar, bir sürecin sonucudur.

“DEVLET BEY İLE 25 YILDIR GÖREV YAPAN…”

Şimdi diyorlar ki ‘MHP susuyor’. Peki Devlet Bey ile 25 yıldır görev yapan, Devlet Bey’in partiden attığı Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları neden susuyor? Sadece bunlar mı? Milliyetçi sivil toplum örgütleri, Türk Ocakları var, Aydınlar Ocağı var, şu var, bu var; niye susuyorsunuz? Milliyetçi akademisyenler niye susuyor? Bir akademisyen öldürülmüş burada. Hrant Dink dahil diğer suikastlara Türk milliyetçileri duyarsız kaldı. Bundan sonraki suikastları nasıl önleriz? Ermeni, Kürt, kim olursa olsun suikasta uğradığı zaman sokakları doldurmalıyız. Bunu yapmazsak bu süreç devam eder, bu alaca karanlık kuşağı devam eder.

HEPİMİZİ Mİ ÖLDÜRECEKSİNİZ

Bu iş o kadar büyük ki… Mafya, devlete hakim olmuş. Biz, haydut devlet miyiz? Gri listedeyiz, kara listeye mi girelim? Bu mu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışan? Sadece MHP zarar görmüyor ki ortağı AK Parti de çok büyük zarar görüyor. Ben kimseyi suçlamıyorum ama bir MHP’li yetkili demeç veriyor; ‘Suskunluğumuzu bilmem ne yapmayın’. Ne yapacaksınız, hepimizi mi öldüreceksiniz?

DEVLET BEY'İN ARKASINDA BAŞKA BİR İRADE Mİ VAR?

 Devlet Bey partiye hakim değil mi, değilse arkasında başka bir irade mi var? Bu soruyu da soruyorum. Kaosa oynayan başka bir irade mi var? Devleti suçlamıyorum ama devletin içinde derin devletçilik oynayan, derin çeteleri suçluyorum, varsa… Yoksa suç işleyen bu kapıdan girip öbür kapıdan nasıl çıkıyor kardeşim? Bunu bana izah edecekler. Bir milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti’nin polisine diyor ki ‘Siz gidin efendiniz gelsin’. Senin efendin kim? Sen kimsin? Türk Devleti’nin polisine nasıl bunu söyleyebiliyorsun? Sizin özelliğiniz ne kardeşim, mavi kanla mı doğdunuz?

Editör: Habererk Habererk