Uluslararası Sanat Şöleni: 26 Ressam, Eserleriyle Ilgaz'ı Anlattı Uluslararası Sanat Şöleni: 26 Ressam, Eserleriyle Ilgaz'ı Anlattı

Esra Erol’un programında ortaya çıkan Sözde Mehdi Mustafa Çabuk skandalı Türkiye’nin gündemini sarsıyor. Programa gelen bir anne, kızının kendisini ‘mehdi’ olarak tanıtan bir adam tarafından nasıl aldatıldığını anlattı.

Fatma Olgun isimli anne, kızı Mevlüde’nin 7 aydır kayıp olduğunu söyledi. Esra Erol, konuyla ilgili şaşırtıcı gerçekleri tek tek açıkladı. Sözde mehdinin 300 kişiyi Çanakkale’de bir termal otelde rehin tuttuğu, kaçak kazı yaptığı ve insanlardan para topladığı iddia edildi.

Mustafa Çabuk adlı sözde mehdi, polis tarafından yakalandı. Bu skandal karşısında İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da tepkisini dile getirdi.

Hatipoğlu, “Mehdi’nin geleceği dönemde deccal de olacak. Ama şu anda deccal yok. Bu yüzden mehdi de yok. Bugüne kadar ‘ben mehdiyim’ diyen çok kişi çıktı. Bunlar insanları kandırdı, ölümlere sebep oldu. Mehdi’nin alametleri bellidir. Şu anda hiçbiri gerçekleşmedi. Bazı insanlar akıl veya ruh hastalığı yüzünden kendilerini mehdi sanıyor. Bazıları da bunu bilerek para kazanmak için yapıyor. Şu anda mehdi diye bir şey yoktur.” dedi.

Kaynak: Mynet - Ceylan Yıldız