Hükümetin son açıkladığı TOKİ projesinin seçime dönük bir çalışma olduğunu vurgulayan Selçuk Geçer, artan maliyetlerle fiyatları da artan konutta talep azlığı yaşanacağını savundu. Bu nedenle ilerleyen dönemde konut fiyatlarında gerileme olacağını ifade eden Geçer, ekonomiye yönelik 3 önemil tahminde bulundu.

Dolar kurundaki yükselişin devam edeceğine işaret eden Geçer, önümüzdeki dönem dış ticaret açığı artacağından dolara olan ihtiyacın daha da artacağını, dolar kıtlığı yaşanacağı için dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya kalacağımızı iddia etti. 

Kurun yükselişinin enflasyonun yükselmesine ve ve buna bağlı olarak işsizliğin de artacağına değinen Geçer, "İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. Bu gelişmelerle en çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı." diye konuştu.

Hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi. Kıtlık ekonomisinin yaklaştığını belirten Geçer, demir, alüminyum ve çip üretimindeki sayının azalmasının araç fiyatlarını yukarı çekeceğini iddia etti.

Editör: Yadigar Hanım