ABD'de çocukların bulunduğu evlerin yaklaşık üçte birinde silah bulunduğunu biliyor muydunuz? Aslında tahminen 4,6 milyon çocuk kilidi açılmış, dolu silahlarla yaşıyor. Yeni yürümeye başlayan çocukların bile evde kilidi açılmış silahları bulabilecekleri ve tetiği çekecek kadar güçlü oldukları gerçeğini düşündüğünüzde bu korkutucu bir istatistik.

Bir ebeveyn olarak evde silah bulundurmanın, özellikle de çocuklar için ne kadar ciddi bir risk olduğunun farkında olmayabilirsiniz.

Ateşli silahlar artık ABD'de 18 yaşın altındaki çocuklar ve gençler için önde gelen ölüm nedenidir. Gerçek şu ki, evde ateşli silah bulundurmak kasıtsız ateş etme, intihar ve cinayet riskini artırmaktadır. Çocuğunuzu nasıl güvende tutacağınızı öğrenmek için dikkatli okuyun!

Kasıtsız silahlı saldırılar her yaştan çocuğun başına gelebilir. Silahlı evlerde vurularak kazara ölüm olasılığı dört kat daha fazla.

2015 ile 2022 yılları arasında 17 yaş ve altındaki çocuklar tarafından en az 2.802 kasıtsız silahlı saldırı gerçekleşti . Bunlar, neredeyse tamamı diğer çocuklar arasında olmak üzere 1.083 ölüm ve 1.815 ölümcül olmayan silah yaralanmasıyla sonuçlandı. Ve bu süre zarfında en az 895 okul öncesi çocuk ve küçük çocuk bir silah bulmayı ve istemeden kendilerini başka birine vurmayı başardı.

Evde silahla intihar riski
Evde silah bulunduğunda çocuklar ve ergenler de intihar riskiyle karşı karşıyadır . Bu nüfustaki intihar oranları, silahsız evlerde yaşayan çocuklara göre dört kat daha fazla. Geçtiğimiz on yılda çocuklar ve gençler tarafından işlenen intiharların %40'ı silahla ilgiliydi. Bu intiharların 10'undan 9'u mağdurların kendi evlerinden veya bir yakınlarının evinden eriştikleri silahlarla gerçekleşti.

Silahlar, çocuklar ve cinayetler
Evde silah varsa cinayet riski 3 kat artıyor. Sadece bu da değil, çocuk ve gençlerde silahlı saldırı sonucu ölümlerin %58'i cinayettir.

Editör: Habererk Com