ABD merkezli teknoloji şirketi Meta, bünyesinde bulunaan Facebook ve Instagram’da yeni bir karar aldı. Karar ile her iki sosyal medya platformunda da kadınlara uygulanan "meme ucu yasağı" rafa kalkıyor.

Meta danışma kurulunun talebi üzerine alındığı bildirilen kararda yasağın kadın ve trans bireylerin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği bildirildi. 17 Ocak tarihli kurul toplantısında akademisyenler, siyasetçiler ve gazeteciler yer alırken belli standartlar getirilmesi gerektiğine yönelik sonuç çıktı.

Aralarında Rihanna, Miley Cyrus ve Lena Dunham’ın da olduğu çok sayıda ünlü isim Facebook ve Instagram’da uygulanan yasağa tepki göstermişti.

Meta yönetimi danışma kurulunun kararını memnuniyetle karşıladıklarını duyururken, Meta'dan bir sözcü, “Biz sürekli platformlarımızın herkes için daha güvenli olması için kurallarımızı değiştiriyoruz. LGBTQ+ topluluğu için daha fazlasının yapılması gerektiğini biliyoruz” açıklamasında bulundu.

Açıklamada değişikliğin ne zaman hayata geçirileceğine dair bir bilgi yer almadı. Meta’nın danışma kurulunun kararına yanıt vermesi için 60 gün süresi var.

Editör: Yadigar Hanım