Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinglerinde sık sık muhalefeti PKK ve HDP ile birlikte hareket ettiğini iddia ederken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un “PKK masadan kalkarak çözüm sürecini baltaladı” sözleri yeniden gündeme geldi.

Fahrettin Altun'un 2015 yılında SETA İstanbul Genel Koordinatörü iken TRT'de katıldığı bir canlı yayında PKK ve çözüm sürecine ilişkin sözleri  sosyal medyanın gündemi oldu. Açıklamasında çözüm sürecinin bir noktaya kadar geldiğini ancak tıkandığını belirterek, süreçte Erdoğan'ın çok önemli bir aktör olacağını düşündüğünü vurgulayan Altun, "Şimdi hangi noktada tıkandığına baktığımızda burada özellikle HDP'nin KCK'nın Kandil’in PKK'nın bu süreçte birden bire çözüm sürecinde bir tarafken tamamen masanın dışına çıkıp masadan kalkıp birden bire bambaşka bir söylemle hatta nefret söylemi ile sürece yaklaştığını gördük. Çözüm süreci Aslında o noktada inkıtaya uğradı” dedi.

DIŞ GÜÇLERİ İŞARET  ETTİ

PKK KC'nın masadan kalkmasında dış güçleri işaret eden Altun, o tarihte şunları söyledi:

"PKK’nın masadan kalkmasına rağmen AKP’nin süreci devam ettirdiğini söyleyen Altun “Ona rağmen AK Parti çözüm sürecini sürdürmeye gayret etti ve siyasi risklerini alarak yaptı şimdi burada biz Aslında çözüm sürecinde masadan Kalkan tarafından PKK KCK'nın neden kalktığına baktığımızda burada aslında Türkiye'nin bölgesinde yaşanan olayların burada son derece önemli olduğunu Uluslararası bir operasyonla masadan kalktığını görüyoruz.”

"HDP ÇÖZÜM SÜRECİNİNİN YÜKÜNÜ SIRTLAMALI, AKP'YE DESTEK VERMELİ"

“Şimdi bundan sonra ne olur sorusuna kısaca yanıt verirsek” diyen Altun, HDP’nin çözüm sürecinin yükünü sırtlaması ve AKP’ye destek vermesi gerektiğini vurguladı. Altun, "Çözüm sürecinde yine Sayın Erdoğan'ın çok önemli bir aktör olacağını düşünüyorum fakat AK Parti'den şu an itibariyle çok daha fazla MHP kadar mecliste parlamenteri bulunan HDP'nin bu süreçte daha önemli bir aktör olması gerektiğini çözüm sürecinin yükünü sırtlanması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım