Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını konusunda açıklamalarda bulundu. İçimizde şu an koronavirüs taşıyanların olabileceğini söyleyen Koca, bu kişilerin kesinlikle kalabalık yerlerden uzak durması gerektiğine değindi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından koronavirüs tehdidi konusunda şok eden açıklamalar yaptı. Çin ile İran'dan sonra İtalya'yı da kasıp kavuran koronavirüs salgını konusunda uyarılar yapan Koca, ülkemizde şu anda bu hastalığı taşıyan kişilerin olabileceğinden bahsetti.

Şu anda 68 ülkede bu vakaya rastlandığını hatırlatan Koca, hayatını kaybedenlerin sayısını da 3040 olarak açıkladı. Çin'de koronavirüs salgının azaldığını söyleyen Koca, giderek Avrupa'ya yayılan bu hastalık konusunda her türlü önlemleri aldıklarını hatırlattı.

İçimizde Bu Hastalık Olabilir

Özellikle gençler ile çocuklarda koronavirüs salgının daha az göründüğüne değinen Koca, vakaların genelinde grip olarak bu hastalığın var olduğuna diğerlerinde ise bu rahatsızlığın ağır olarak kendisini gösterdiğine işaret etti.

İçimizde koronavirüs salgınını taşıyan kişilerin olabileceğinden bahseden Koca, vatandaşları bir kez daha uyararak bu hastalığı taşıyan kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamasını ve mümkünse son 14 günlerini evde geçirmeleri gerektiğine işaret etti.

Editör: TE Bilişim