Gazeteci Fatih Portakal kişisel youtube kanalından yaptığı açıklamada, "Kimselere randevu vermeyin" diyerek seçim tarihini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından yola çıkarak seçim tarihini bulduğunu ifade eden Fatih Portakal, seçimlerin 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacağını savundu.

Portakal, canlı yayında yaptığı seçim tahmininde şu ifadelere yer verdi:

“Konuşulan seçim Haziran ayına kadar olacak ama dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ipucunu verdi. Ben de oradan yakaladım, yakaladıktan sonra tarih de veriyorum size.

Tabi büyük konuşmuyorum ama seçimin tarihi 28 Mayıs 2023 Pazar gününe kimselere randevu vermeyin sandık 28 Mayıs 2023 Pazar günü önümüze gelecek. ‘Sen nereden biliyorsun?’ bu diyecek olursanız şuradan çözümlemeye çalıştım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yine o açılış konuşmasını yaparken ‘7 ay sonra seçim olacak’ dedi. Sayıp bakalım şimdi Ekim ayındayız, hemen açıp telefondan baktım takvime o Pazar hangi tarihe geliyor. Bir baktım 28 Mayıs.

Bu tarihte sandık önümüze gelecek. ‘Neden biliyor musunuz?’ çünkü bilinçaltı, bu demek ki iktidar partisinde biliniyor. Erdoğan’ın çevresi tarafından ve Erdoğan tarafından da biliniyor. Hatta ve hatta Devlet Bahçeli de bu tarihi biliyor. 6-7 ay sonra veya 7-8 ay sonra da diyebilirdi o zaman ben size bu tarihi veremezdim ama 7 ay demek ise Mayıs ayı.

Peki neden 28 Mayıs? Bir gün öncesi 27 Mayıs çünkü, biliyorsunuz Adnan Menderes olaylarını hatırlayacaksınız. Onun hemen bir gün sonrasında çünkü belki de seçim kampanyasını demokrasi şöleni adı altında o güne empoze edecekler. 27 Mayıs cumartesi, 28 Mayıs Pazar hadi bakalım sandığa… Bu şekilde düşünüyorum. Bakalım ne çıkacak, ben bu şekilde düşünüyorum.”

Editör: Yadigar Hanım