33 yaşındaki Enner Valencia, Fenerbahçe'den 3 yıllık kontrat ve yıllık net 3 milyon euro civarında bir rakam talep etti. Yönetim ise futbolcuya, yaşını da göz önüne alarak 2 senelik bir sözleşme önerdi.  

Maaş olarak da yıllık 2 milyon 300 bin euro sunuldu. Ancak bu teklif, Enner Valencia tarafından sıcak karşılanmadı. Futbolcunun menajeri, bir süredir başka takımlarla da görüşme halindeydi. 

Ekvadorlu golcü, Brezilya temsilcisi Internacional ile el sıkıştı.

UOL Esporte'nin haberine göre; Internacional, 33 yaşındaki yıldız isimle anlaşma sağladı. Brezilya ekibinin, senelik 2.5 milyon euro garanti ücret karşılığında Ekvadorlu'yu ikna ettiği öğrenildi. Ayrıca sözleşmede imza parası da olacak. Bu rakam da mukaveleye dahil edildiğinde Valencia'nın senelik maaşının 3 milyon euro seviyesine çıkacağı kaydedildi.

Valencia daha önce yaptığı açıklamada, "Teklifler var ama benim önceliğim tabii ki Fenerbahçe'de kalmak" açıklamasında bulunmuştu.

Sarı-Lacivertli forma altında harika bir sezon geçiren Enner Valencia'nın adı bir dönem Katalan devi Barcelona ile de anılmıştı.  

Takımın en skorer ismi konumunda bulunan 33 yaşındaki futbolcu, sezon sonunda bedelsiz olarak ayrılacak gibi duruyor.  

Editör: Bumin Kağan Muti