Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H grubu ikinci hafta maçında konuk olarak gittiği Slovakya temsilcisi Spartak Trnava'yı deplasmanında 2-1 kazanarak döndü!

fb2-1

Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte puanını 6'ya yükseltti. Avrupa'da yoluna kayıpsız devam eden teknik direktör İsmail Kartal ve öğrencileri, futbol camiasından beğenileri toplamayı sürdürüyor.

Karşılaşmanın 60.dakikasında sarı-lacivertli ekipte yapılan değişiklikler olumlu sonuç verdi. Karşılaşmanın 70. dakikasında King attığı golle başlangıç yaparken, 81. dakikada tekrardan bir atak yapmasını bildi.

88. dakikada Ofori'nin golüne engel olamayan sarı-lacivertli ekip yinede deplasmandan 2-1 galip ayrıldı. H grubundaki 2.mücadelesini kazanan Fenerbahçe, liderliğe yükseldi ve hem lig hem de Avrupa'daki galibiyetini 15 maça yükseltmiş oldu.

Sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa deplasmanında ilk kez kalesinde gol gördü. Elemelerde Zimbru'yu 4-0, Maribor'u 3-0 ve play-off'ta Twente'yi 1-0 yenen Fenerbahçe, ilk golü Slovakya'da Spartak Trnava'dan yedi.

king

KİNG'İN BAŞARISI

Fenerbahçe'de Norveçli futbolcu Joshua King, galibiyeti getiren golleri atmayı başardı. Yükselen performansıyla dikkatleri üzerine çeken King, ligdeki Rizespor maçının ardından Avrupa'da da gol atma başarısı gösterdi. King, Avrupa'daki gol sayısını da 3'e yükseltirken sarı-lacivertliler için 2 gole imzasını attı.

fb3

KARTAL ETKİSİ BAŞARILI SONUÇ VERDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, orta sahada oyunu hızlandırmakta zorluk çekerken yaptığı değişikliklerin ardından 7 dakika sonra goller gelmeye başladı.

60. dakikada yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyunu kazanacakları sinyalleri veren Kartal, bireysel hatadan gol yediklerini ancak rakibe net pozisyon vermediklerini, 3 puan için Trnava'ya geldiklerini ve bunu başardıklarını söyledi. 
 

Editör: Buse Ceren Balta