Fenerbahçeli transferlerin ilk resmi maçı dün akşam saat 21:00’da Kadıköy’de oynandı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci Eleme Turu ilk maçında sahasında ağırladığı Zimbru'yu 5-0 mağlup etti. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Zimbru Teknik Direktörü Lilian Popescu açıklamalarda bulundu. 

“BU SICAKTA MAÇI TAMAMLADIKLARI İÇİN HER İKİ TAKIMI DA TEBRİK EDERİM”

İsmail Kartal; "Öncelikle bugünkü maçta normal insanların bile sokakta zor yürüyebileceği zor bir ortamda her iki takımı da maçı tamamladıkları için tebrik ediyorum. Taraftarımızın müthiş desteği ve enerjisiyle maça hızlı başladık. Erken gollerle öne geçtik. İkinci yarı tamamen oyun kontrolü bizim elimizdeydi. Farklı bir galibiyet elde ettik. Her ne kadar farklı kazansak da hala eksikliklerimiz var. Yeni gelen oyuncularımızla kendi sistemimizin bir kısmını sahada gösterebildik. Ama bu yetmez. Hem takımımızı hem de oyun felsefemizi geliştirmeliyiz. Kazandığımız için bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Bütün taraftarlarımıza, camiamıza armağan olsun bu galibiyet." dedi. 

“EKSİKLERİMİZ VAR AMA ŞUAN TAKIMIN SEVİYESİ YÜZDE 55/60’DA SAYILIR”

Takımının eksikleri olduğunu belirten İsmail Kartal sözlerine şu şekilde devam etti; "Şu an takımın seviyesi yüzde 55 / 60 seviyesinde. Hem oyun hem fizik anlamında. Yeni gelen oyuncular kaliteli, becerikli ve becerili oyuncular. Bunları biz bu yüzden transfer ettik. Ama çok sıcak bir ortamda her iki takımın oyuncuları ellerinden gelen en iyisini yaptı. Oyuncuların birbirini tanıması için zamana ihtiyacı var. Zaman içerisinde daha çok uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Sadece orta sahada değil, bazı yerlerde de eksiklerimiz var. Hem oyun anlamında hem bireysel anlamda. Bunları not ediyorum. Takımın oyun felsefesi için zamana ihtiyacımız var. Bugün güzel sinyaller verdik ama hala tam değiliz, eksiklerimiz var."

Taraftarların desteğinden oldukça memnun olduğunu dile getiren İsmail Kartal motivasyon için önemli olduğunu vurguladı. Maçın 62.dakikasında oyuna giren ancak 73. Dakikasında sakatlanan Emre Mor hakkında da açıklama yaptı Kartal; "Emre Mor'un ayak bileği döndü. Bir şanssızlık yaşandı. Çok büyük bir sakatlık değil ama birkaç hafta ayak bileğiyle ilgili problem gözüküyor."


Ardından Zimbru Teknik Direktörü Lilian Popescu açıklama yaptı; “Bu tip bir sonuçtan sonra konuşmak oldukça zor. Başında söylediğim gibi bizim için değeri biçilemez bir deneyim oldu. İlk 15 dakikada 2 tane hızlı topu maalesef kaçırdık. Belki hislerle alakalıdır. Takımdaki bazı oyuncuların uluslararası eksiği var. Maçın başında hemen 2-0 olunca biraz moraller düşüyor. Fenerbahçe ile aramızda ciddi bir fark var. İmkanlar, bütçe ve diğer şeyler anlamında çok farklar var. Ama biz buraya gerçek bir mücadele vermek için geldik. Bunun zor olacağını biliyorduk. 1-2 iyi pozisyonumuz oldu. Bunlardan iyi sonuçlar çıkaracağımızı düşünüyorum. Oyuncuları kıyaslamanın bir anlamı yok. Fiziki olarak ve diğer açılardan. Olumsuz sonuç da sonuçtur. Önemli olan bu tip sonuçlardan ders çıkarmak. Bugün gerçekten çok gerekli olmayan hatalar yaptık. Topsuz alanda çok hareket ettik. Bu da enerji kaybına sebep oldu. Bunlardan oyuncular ve teknik kadro olarak dersler çıkaracağız. 5-0 yine olmayacaktır kesinlikle ama bu hataları en düşük seviyeye getirmeye çalışacağız.” 

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı