Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Selman Gülen, ailesiyle birlikte İstanbul'da yakalandı.

MİT ve İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ terör örgütüne yönelik çalışma başlattı. Ekipler, örgütün ele başı Fetullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in, hakkında yakalama kararı bulunan firari oğlu Selman Gülen, eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ve kayınvalidesi Mine Öztürk ile birlikte Sancaktepe'de örgüte ait bir "gaybubet" evinde kaldığını tespit etti ve uzun süren fiziki ve teknik takibin ardından dün gece söz konusu adrese operasyon düzenledi.

Selman Gülen, Nur Gülen, Bekir Öztürk ve Mine Öztürk yakalanarak gözaltına alınırek sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, adreste yapılan aramalarda örgütsel doküman, dijital materyal, 14 bin Amerikan doları, 560 Estonya kronu ve 2 sahte pasaport ele geçirildi. 

Yakalandıkları adreste yaklaşık bir yıldır saklandıkları belirlenen zanlıların, Fetullah Gülen'in talimatı ile Bankasya'ya para yatırdıkları, FETÖ'nün dernek ve vakıflarında yönetici pozisyonunda görev aldıkları, örgütün tepe yönetiminde bulunanlar ile irtibatta oldukları, haklarında örgüt mensubu olduklarına yönelik beyanlar bulunduğu öğrenildi. Örgüt elebaşının yeğeni Selman Gülen'in ise halen FETÖ/PDY'nin güncel finans yapılanmasında faaliyet gösterdiği bildirildi.

Operasyonda ele geçirilen dijital materyal, miktarda döviz ve 2 sahte kimliğe el konuldu.

Editör: Yadigar Hanım