Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un göreve gelir gelmez özel kalem müdürü olarak atadığı isim hakkında “FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu” gerekçesiyle halen devam eden bir soruşturma olduğu ortaya çıktı.

Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığı'na atandıktan sonra Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Yılmaz'ı haziran ayında özel kalem müdürlüğüne getirdi. Yılmaz hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişi tarafından FETÖ soruşturması yürütüldüğü öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar’ın haberine göre, HSK 1. Dairesi, 26 Nisan 2022’de, aralarında Seçkin Yılmaz’ın olduğu 146 hâkim ve savcı hakkında “FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları” gerekçesiyle inceleme izni verilmesini kararlaştırdı. Hakim ve savcıların bir bölümünün görevden ihraç edildiği, daha sonra geri döndüğü belirtildi.

KARARDA 'ÇALINAN SINAV SORULARI' AYRINTISI

Kararda, “FETÖ ile irtibat ve iltisak” iddiası ile soruşturması devam eden Yılmaz'ın ayrıca ÖSYM tarafından 25 Aralık 2011 tarihinde yapılan ve FETÖ mensuplarınca ele geçirilerek kendi yandaşlarına verildiği belirtilen Adalet Bakanlığı adli yargı hâkim ve savcı adaylığı yarışma sınavına da dikkat çekildi. Kararda yer hakim ve savcıların, “sınav sorularının sınavdan önce kendilerine verilmesi suretiyle hileli şekilde başarılı olduğu” ifadesi yer aldı.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSK Başkanı olarak kendisine sunulan “inceleme izni verilmesi” teklifine 27 Mayıs 2022’de “olur” verdi. İncelemenin ise halen sürdüğü biliniyor. 

Editör: Yadigar Hanım