Fetullah Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeniden yapılanma sürecine girdiği belirtilirken, yeni hedefi de ifşa oldu.

Sabah’tan Dilhan Dumanoğlu’nun haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın soruşturma dosyalarına gönderdiği raporlarda, örgütün iletişiminin sağlanacağı telefonun, GSM hattı ile birlikte başka bir ildeki örgüt mensupları tarafından gönderildiği ya da temin edildiği, uygulamaların telefona yüklü bir şekilde hazır olarak geldiği, irtibatın genel olarak SİGNAL programı üzerinden sağlandığı bildirildi.

Örgüt üyelerinin ayrıca popüler internet oyunu LOL (League of Legends) üzerinden sohbet odalarına girerek örgütsel sanal toplantılar yaptıkları belirlendi.

Raporda, herhangi bir nedenle sorumlu kişinin kullandığı telefonun deşifre olması halinde sorumluya kargo ile yeni telefon ve GSM hattı gönderildiğine dikkat çekilerek, bir önceki örgütsel amaçla kullanılan telefon ve GSM hattının imha edildiği, gönderilen telefonda SİGNAL uygulamasının yüklü olmaması durumunda ise sorumlu kişinin uygulamayı kendisinin yüklediği, ancak uygulamanın aktif hale getirilmesi için telefon ile gönderilen GSM hattının kullanılmadığı, yurt dışında bulunan bir örgüt mensubu ile temas sağlanarak onun verdiği yabancı GSM hattı ile SİGNAL, VİBER ve TELEGRAM uygulamalarının aktif hale getirildiği öğrenildi.

ŞİFRE 3 KERE YANLIŞ GİRİLDİĞİNDE SIFIRLANIYOR

Örgüt üyelerine verilen telefonun, kilit açma şifresinin 3 kere yanlış girilmesi halinde kendini sıfırladığı, örgüt üyelerine gözaltı, yakalama esnasında ise bu işlemin gerçekleştirilmesi talimatı verildiği ifade edildi.

Örgüt üyelerinin itirafları ile yapılan teknik incelemeler sonucunda FETÖ'nün güncel yapılanmasının İstanbul, Ankara ve İzmir'den 3 bölgeden yönetildiği belirlenirken, örgüt üyelerinin, popüler internet oyunu LOL (League of Legends) üzerinden sohbet odalarına girdikleri, buradan örgütsel sanal toplantılar yaptıkları tespit edildi. Örgüt üyelerinin darbe girişimi sonrasında adli işlem görenlerin bağlılığını koruyabilmek için yeni sıfat ve adlandırma ile gruplandırıldığı, deşifre edilerek gözaltı, tutukluluk gibi adli işlemler uygulanan örgüt mensuplarına FEDA denilerek ayrı bir sınıflandırma yapıldığı öğrenildi.

Güncel yapılanma sırasının ise Feda grubu, Talebe Yapılanması, Cezaevi-Mağdur Aileler Yapılanması, Finansal Yapılanma, Gaybubet (Hayalet) Yapılanma, Serdengeçti Grubu, İbn-i Erkam Grubu, Baş Yüceler şeklinde oluştuğu ifade edildi.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Raporda ayrıca, örgüt mensuplarının temasa geçilmemiş tek bir öğrencinin kalmaması hedefiyle hareket ettiği, 'devre talebe seferberliği' adı altında başlatılan bir çalışma ile örgütün illerdeki ve bölgelerdeki her kademesine ulaşmaları gereken sayısal hedefler verildiği aktarıldı.

Bazı örgüt üyelerinin eğitim koçluğu görünümü altında, FETÖ/PDY'ye bağlı öğretmenlerin, özellikle lise öğrencilerini örgüte kazandırmakla görevlendirildiği belirtilen raporda, son zamanlarda örgüt mensubu ve sempatizanı öğrenci sayısında artış olduğunun gözlendiği, özellikle lise öğrencilerini hukuk fakülteleri, polis okulları ve askeri okul sınavlarına hazırladıkları bildirildi.

Editör: Yadigar Hanım