Danimarka donanmasına ait bir gemide bulunan aktif fakat arızalı füze fırlatıcısı nedeniyle dünyanın en yoğun nakliye hatlarından biri kapatıldı. Niels Juel gemisi, Baltık Denizi'ne açılan ana deniz kapısı olan Büyük Kuşak Boğazı'nda bulunuyor.

Küçük kızın odasındaki canavar bakın ne çıktı? Küçük kızın odasındaki canavar bakın ne çıktı?

Danimarka silahlı kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, gemideki Harpoon füzesinin güçlendiricisinin Perşembe günü zorunlu bir test sırasında etkinleştirildiği ve fırlatıcının şu anda devre dışı bırakılamadığı belirtildi. Uzmanlar, sorunu çözmek için harekete geçti.

Açıklamada, "Güçlendirici devre dışı bırakılana kadar füzenin fırlatılıp kilometrelerce uzağa uçma riski var" denildi.

Tehlike bölgesinin Korsør Donanma İstasyonundan 5-7 kilometre (yaklaşık 3-4 mil) uzakta, güney yönünde sudan yaklaşık 1000 metre yükseklikte olduğu tahmin ediliyor. Füze Büyük Kuşak Köprüsü yönünde değil.

Ordu, bölgedeki hava sahasının da şu anda kapalı olduğunu söyledi.

"Harpoon füzesi keskin bir füzedir, ancak testle bağlantılı olarak yalnızca itici etkinleştirilir ve bu nedenle füzenin patlaması veya itici roketin kaldırabileceğinden daha uzağa ulaşması tehlikesi yoktur."

Açıklamada, polise ve Danimarka denizcilik otoritesine bilgi verildiği ve tehlike bölgesi yönündeki gemilere haber verildiği ve sorun çözülene kadar beklemelerinin istendiği belirtildi.

Editör: Habererk Com