Galatasaray, forvet arayışlarını geçen yıl da gündemde olan Mario Balotelli'ye yöneltti. Adana Demirspor'da futbol oynayan 31 yaşındaki İtalyan forvet için mavi-lacivertli kulüple masaya oturan sarı-kırmızılıların Demirspor'a takas teklifinde bulunacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Al Diagne ile Balotelli'yi takas etmeye hazırlanan Galatasaray, daha önce Yunus Akgün'ü kiralayıp bu yaz da Ali Yavuz Kol'u verdiği güney ekibi ile iyi ilişkiler kurmuştu. Galatasaray şimdi de Balotelli için Diagne + 2 milyon Euro önermeyi planlıyor.

Sözleşmesi Haziran 2023'te sona erecek Senegalli forvetin 2 milyon 350 bin Euro'luk maaş yükünün iki kulüp arasında paylaşılması, Galatasaray'ın masaya getireceği seçenekler arasında. Başkan Murat Sancak ise İtalyan yıldızın Haziran 2024'te bitecek kontratındaki çıkış opsiyonuna değinirken “4 milyon Euro'ya serbest kalabilir. Hesaba nakit kim yatırırsa, futbolcuyla anlaşırsa, alabilir” açıklamasını yaptı.

Yıldız golcü geçtiğimiz sezon Adana Demirspor formasıyla 33 maçta 19 gol ve 4 asist yapma başarısı gösterdi.

Öte yandan, İsviçre ekibi Sion'un da İtalyan forvete talip olduğu bildirildi.

Fransız yayın organı L'Equipe de Galatasaray'ın Serge Aurier ilgisini doğruladı. Haberde, Galatasaray'ın Villarreal ile kontratı sona eren 29 yaşındaki Fildişi Sahilli sağ bekin transferinde bir adım önde olduğunu, ancak Fulham, Atletico Madrid ve bir İtalyan kulübünün de devrede olduğunu yazdı.

Editör: Yadigar Hanım