Galatasaray Süper Lig'in ilk haftasında kendi sahasında Gaziantep FK ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar Facao'nun 2 gol attığı maçı 3-1 kazanarak ilk hafta 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. 

Karşılaşmanın 4. dakikasında Feghouli'nin ceza sahasından vurduğu şut savunmadan sekti.  Savunmadan seken pozisyonu VAR'dan izleyen hakem penaltı noktasını gösterdi.  Topun başına geçen Falcao takımını 1-0 öne geçirdi. 

Galatasaray düşük tempoda geçen maçta 2. gole çok yaklaştı. Savunmadan seken topu bir anda ceza sahasında önünde bulan Belhanda'nın vuruşu kaleci Günay'da kaldı.

Dakikalar 17'yi gösterdiğinde Gaziantep FK, beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan serbest vuruş kullanan Güray'ın yolladığı topu kaleci Fatih son anda tokatlayarak kornere çeldi.

Maçın 28. dakikasında Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Falcao'nun ara pasıyla savunma arkasına sızan Emre Kılınç'ın vuruşu ağlarla buluştu.

32. dakikada Gaziantep FK gole yaklaştı. Orta alanda rakibinden topu kapan Papy Djilobodji, Kenan Özer ile yaptığı verkaç sonrasında ceza alanına girmeden vuruşunu yaptı. Ancak meşin yuvarlak kalesinin zamanında terk eden Fatih Öztürk'ün yanından sol kale direği dibinden az farkla auta gitti.

Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Galatasaray gole yaklaştı. Belhanda'nın ara pasıyla savunma arkasına sızıp topla buluşan Feghouli'nin vuruşunu kaleci Günay kornere çeldi.

34. dakikada ise Galatasaray üst üste 2. defa gol fırsatını kaçırdı. Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşuna kale önünde bomboş yükselen Luyindama kafayı vurdu, Günay kurtardı. Ardından Feghouli'nin gelişine vuruşunu bir kez daha Günay kurtarmayı başardı.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Galatasaray 3. golü buldu. Feghouli'nin sağ kanattan yolladığı pasla ceza sahasında bomboş topla buluşan Falcao'nun vuruşu bir kez daha ağları sarstı.

İKİNCİ YARI

Gaziantep FK, farkı 2'ye indiren golü 53. dakikada buldu. Andre'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutunu kaleci Fatih kurtaramadı ve topu ağlarında gördü.

60. dakikada savunmadan seken topu ceza sahasında önünde bulan Arda'nun vuruşu üstten dışarı çıktı.

Bu pozisyondan 2 dakika sonra Galatasaray bir tehlikeli atak daha yakaladı. Omar'ın sağ kanattan yaptığı ortasına ön direkte Falcao kafayı vurdu, kaleci Günay kurtardı.

Maçta başka gol olmadı ve Galatasaray maçı 3-1 kazandı.

Editör: TE Bilişim