Transferin son gününde yıldızları kadrosuna katan Galatasaray, bir anda tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Özellikle Sarı-Kırmızılılar'ın, PSG'den Mauro Icardi ve son olarak Manchester United'da forma giyen Juan Mata'yı alması, özellikle Avrupa medyasında büyük yankı uyandırdı.

Galatasaray, bu transferleriyle Avrupa'nın birçok gazetesinde örnek gösterilirken harcanan paranın miktarı dikkat çekti. Galatasaray'ın ransfer görüşmelerini yürüten Erden Timur'un yaptığı bu başarılı hamleleri, taraftarların da takdirini kazandı.

TRANSFERDE PARA HARCANMADI

Icardi, Mata, Mertens ve Rashica’yı bedelsiz alan Galatasaray, diğer 9 oyuncu için kasadan 27 milyon Euro para çıkacak. Bunun yanında Marcao'nun satışından 15 milyon Euro'yu cebine koyacak sarı-kırmızılılar, gönderdiği diğer futbolcuların 19 milyon Euro artı 26 milyon TL’lik maaş yükünden kurtuldu. Kiralık giden Morutan ve Muhammed’in 11.35 milyon Euro’luk satın alma opsiyonları da kullanılırsa gelir-gider eşitlenecek ve Galatasaray'ın kasasından para çıkmamış olacak.

Kulüpler Birliği Vakfı'nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur arasında yaşanan diyalogda Ali Koç, “Ne para harcadınız ya!” sözüne karşılık Timur’un verdiği, “Öyle görünüyor ama son yıllarda en az para harcadığımız transfer dönemi oldu” cevabı sosyal medyada en çok konuşulan görüntüler arasına girdi.

Galatasaray'ın yaptığı hesabın tutması halinde, gönderilen futbolculardan elde edilen satış ve kira bedeli ile ücret tasarrufu, kadroya katılan 13 yeni ismin bonservis ve kira bedellerini karşılayacak.

Editör: Yadigar Hanım