Batum Şehir Mahkemesi, savcılığın sunduğu delilleri tamamen kabul etti ve sanık Galip Öztürki'yi büyük miktarda psikotrop madde ve özellikle büyük miktarda uyuşturucu madde yasa dışı satın almak ve bulundurmaktan suçlu buldu.

Savcılığa göre, duruşma sırasında savcılık tarafından incelenen deliller, sanığın büyük miktarda psikotrop madde ve ayrıca özellikle büyük miktarda narkotik uyuşturucu - 7.2159 gram kokain (tuz) - yasadışı olarak satın aldığını ve sakladığını kanıtladı. Kolluk kuvvetleri ikametinden uzaklaştırıldı.

Batum Şehir Mahkemesi, sanığı suçlamadan tamamen suçlu buldu ve 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın ayrıca Gürcistan Ceza Kanunu'nun 210. maddesinin birinci bölümü (mülkiyet haklarını doğrulayan sahte bir belge hazırlamak ve kullanmak) ve 194. maddesinin 3. bölümünün "b" bendi (yasadışı suçların yasallaştırılması) ile suçlandığını hatırlatırız. gelir, özellikle büyük miktarda gelir elde etmenin eşlik ettiği kara para aklama), 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Savcılık, söz konusu ceza davasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

"Kolluk kuvvetleri, zanlıyı 31 Mayıs 2022'de Batum şehrinde tutukladı. Gürcistan Ceza Kanunu'nun 261. Maddesi Üçüncü Kısım'ın "A" Fıkrası (Yasadışı satın alma ve büyük miktarda bulundurma) ile suçlanıyor. psikotrop madde), Madde 260, Kısım 1 ve Kısım 6, "A alt bölümü" (özellikle büyük miktarda uyuşturucu madde yasa dışı satın alma ve bulundurma) sunulmuş ve önleyici tedbir olarak hapis cezasına çarptırılmıştır.

Editör: Habererk Haber Merkezi