Batman'da yapılan bir sokak röportajında kendisini ‘Hizbullahçı’ olarak tanımlayıp, muhalefet liderlerini "kafalarını kesmekle" tehdit eden şahısa köşe yazısından tepki gösteren Fatih Altaylı ve Hizbullah tarafından katledilen Konca Kuriş'in ağabeyi Mehmet Genç söyleşi yapan İsmail Saymaz’ın yazılarına, HÜDAPAR'ın isteğiyle erişim engeli getirildi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Batman'da yapılan sokak röportajında kendisini ‘Hizbullahçı’ olarak tanıtan ve muhalefet liderlerini "kafalarını kesmekle" eden adama tepki gösterdi. İnfial yaratan görüntülerin ardından içişleri ve adalet bakanlıklarının harekete geçmemesini eleştiren Altaylı, yazısında, "Yoksa yeni 'koalisyon ortağınızı' kızdırmaktan mı korkuyorsunuz" diye yazdı. Altaylı’nın perşembe günü yayımladığı yazı HÜDA PAR’ın talebiyle erişime engellendi.

Erişim engelinin ardından tepkisini sosyal medyadan dile getiren Altaylı, “Batman’da yapılan bir sokak röportajında muhalifleri ölümle tehdit eden kişi hakkında içişleri ve adalet bakanlıklarını gereğini yapmaya davet eden yazıma HÜDA PAR'ın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza hakimliğinin kararı ile erişim yasağı getirildi. Basın özgürlüğü bu herhalde” ifadelerini kullandı.

İSMAİL SAYMAZ'IN RÖPORTAJINA DA ENGEL

Öte yandan Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın 'Hizbullah' tarafından 1998 yılında kaçırılan ve Konya’da bir mezar evde 38 gün sorgulanıp domuz bağıyla öldürülen, kaybolduktan 555 gün sonra evin temeline gömülmüş halde bulunan Konca Kuriş’in ağabeyi Mehmet Genç’le yaptığı röportaja da erişim engeli geldi. 

Saymaz, sosyal medya hesabından karara ilişkin yaptığı paylaşımda, "Hizbullah tarafından katledilen Konca Kuriş’in ağabeyi Mehmet Genç’le yaptığım söyleşiyi içeren köşe yazım hakkında Hüda Par’ın başvurusu üzerine erişime engelleme kararı alındı. Yarın Hizbullah hakkındaki yazılar da engellenirse hiç şaşırmam" dedi.

Editör: Yadigar Hanım