Gazze savaşının 18. gününde İsrail uçakları sivilleri aralıksız bombalamaya devam ederken, Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı son saatlerde 704 kişinin şehit olduğu 47 katliamı belgeledi. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 5.800 şehit ve 15 binden fazla kişi enfekte oldu.

Gazze'de sivillere yönelik katliamların sıklığı ve yerleşim yerlerinin kapsamlı bir şekilde yok edilmesiyle birlikte, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın hastane sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurmasıyla insani durum daha da kötüleşiyor. 

El Kassam Tugayları, kurbağa adamlarından oluşan bir kuvvetin deniz yoluyla Aşkelon'un güneyindeki Zikim sahillerine sızabildiğini ve işgal ordusuyla silahlı çatışmalara girdiğini söyledi.

Öte yandan İsrail ordusu, Filistin direnişinin öncülüğünde gerçekleştirilen "Mescid-i Aksa Tufanı" operasyonuna yanıt olarak tanımladığı çerçeve kapsamında önünde haftalarca sürecek askeri operasyonların bulunduğunu söyledi . Hamas  ve 308'i asker olmak üzere 1.400'den fazla İsraillinin öldürülmesi ve 200'den fazlasının yakalanmasıyla sonuçlandı. 

Siyasi olarak Rusya ve Çin, çatışmaların sona ermesi çağrısında bulunurken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hamas liderliğindeki "terörist gruplara" karşı bölgesel ve uluslararası bir koalisyon kurulması çağrısında bulundu.

Editör: Habererk Com