AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'u; Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan 3 polis müdürüyle ilgili görüşmek için Saray'a çağırdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Saray’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı toplantıya çağırdı.

İddialara göre zirvenin sebebi Ayhan Bora Kaplan…

TGRT Haber sunucusu Ziya Osman Açıkel sosyal medya hesabından "SON DAKİKA HABERİMDİR… Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u külliyeye davet etti. Özel kalemler telefonla arandı. Gece uzun. Ankara’da bir şeyler oluyor!" paylaşımı yaptı.

Açıkel

Gazeteci Altan Sancar da sosyal medya hesabından kritik zirveye dair bir paylaşım yaptı.

Sancar, "Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne dair gelişmeler çok su kaldıracak gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu bizzat takip ediyor. Durum ‘darbe girişimi’ olarak görülüyor. Çok sert bir karşılık bekleniyor" dedi.

Altan Sancar

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli partisinin dünkü grup toplantısında konuya ilişkin açıklamalar yapmış, emniyet müdürlerini 'komplo' yapmakla suçlamıştı.

Konuşmasında isim vermeden Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polis müdürlerine değinen Bahçeli şöyle konuşmuştu:

"Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun. Meclis gündemine gelecek olan 9’uncu yargı paketinde, casusluk suçu ilgili yeni düzenlemeden rahatsız olanlar çok iyi araştırılıp incelenmelidir. Yurt içinden ve yurt dışından hain FETÖ’cülerin, onlara sözcülük yapan satılmış, devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır.”

Bakan Şimşek Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti! Bakan Şimşek Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü AKP Grup Toplantısı'nda konuyla ilgili açıklamalar yapacağı da iddia edildi.

Editör: Habererk Haber Merkezi