Son yıllarda alternatif tedaviler popülaritesini artırırken, Korelilerin uyguladığı bir yöntemin geçmeyen öksürüğe iyi geldiği bildirildi. İnatçı öksürük olarak da bilinen bu sağlık sorununa kesin çözüm olarak Korelilerin sarımsak yöntemi tavsiye ediliyor.

Korelilerin uyguladığı Sujok sarımsak yöntemine göre bir diş sarımsak dikine ortadan ikiye bölünür. Kesilen sarımsak uç kısımları üste bakacak biçimde baş parmağa konur. Sarımsakları sabitlemek için tıbbi amaçlı bantlar kullanılabilirsiniz. 

Anında kesiyor! Parmağınıza sarımsak sarıp uyursanız...

Sarılan sarımsaklar elde 8 saat kadar kalmalı. Her yarım saatte bir 3-5 dakika üzerine bastırılarak ovulması önerilen uygulama ile öksürüğün kısa sürede kesildiği belirtiliyor.

Ugulamayı kadınlar için sağ el, erkekler için ise sol el başparmağına yapmak öneriliyor.

KRONİK ÖKSÜRÜK NEDENLERİ

Reflü, kronik akciğer hastalıkları ilaçlar ve alerji kronik öksürüğe yol açan diğer önemli sorunlardır. Geniz akıntısı birden çok nedenden kaynaklanır. Sinüzit, alerjik ve alerjik olmayan nezle, iltihabi hastalık sonrası akıntı, sigara içimi ve çevresel irritanlara bağlı akıntı önde gelen nedenlerdir. 

Yetişkinlerde ve çocuklarda farklı nedenlerden kaynaklanır. Yetişkinlerde geniz akıntısı en önemli nedendir. Çocuklarda en sık görülen neden ise astımdır.

Kronik öksürüğü olan birinde mutlaka sigara kullanımı ve hipertansiyon tedavisinde uygulanan ACE inhibitörü isimli ilaç grubunun kullanımı mutlaka sorgulanmalıdır. Eğer varsa bu iki etken mutlaka kesilmelidir.

Editör: Yadigar Hanım