Sayılı günler tez biter demiştik. Bitti işte. Yarın değil öbür gün takke düşecek kel görünecek. Pazar günü yapılacak yerel seçimler adeta genel seçim havasına sokuldu. İktidar tüm gücüyle, hem de devletin tüm imkanlarını kullanarak seçimlere hazırlandı. Hatta imkanların yanında sosyal medyayı da kullanarak her türlü karalama, iftira , yalan haber ve “Deepfake” videolarla insanların kafasını karıştırmayı çok iyi başarıyorlar. Bu yalan haberlere inanan bir hayli koyun sürüsü de yok değil. Damat ne demişti bir zamanlar “ Bizim reis uzaya 4 gidiş 4 gelişli yol yaptık dese bizim taraftarımız buna da inanırlar” demişti. El hak doğru söylemişti. Hiçbir analiz yapmadan, sorgulamadan, benim reisim herşeyi bilir mantığı ile inanan kitle azımsanacak bir kitle değildir.

Ancak bu kez kazın ayağı biraz farklı. Eğer bu koyunlardan uyananlar olursa, daha çok emekliler, yedikleri büyük darbe sonunda bu iktidara bir uyarı yapacaklarını düşünüyorum. Bu kadar açık bir konuya rağmen emekliler yine de AKP’ye oy vereceklerse söyleyecek başka sözümüz yoktur. Sözün bittiği noktadayız. Emekliler uzun bir süredir hep kandırılan, hor görülen ve elindeki ekmeği çalınan kitle olarak gözlerini artık açmak zorundadırlar. Emeklilere hep umut tacirliği yapıldı. Sabredin denildi. 2023 Temmuz maaş artışlarında 8.000 Tl seyyanen zam verilmedi. Sabredin yıl başında emeklilerin maaşları düzeltilecek denildi. Yıl başı geçti. Hatta önümüzde seçim olmasına rağmen RTE emeklilere zırnık yok dedi. Şimdi tekrar umut dağıtıyor. Yine Temmuz ayını işaret ediyor. Halbuki emeklilerin kaybı geçen Temmuz ayından beri 8.000 TL değil Sözleşme farkları ile birlikte 12.000 TL alacaklı durumdalar. 

Gelelim zurnanın zırt dediği noktaya…

İktidar özellikle İstanbul seçimlerine çok ağırlık veriyor. İBB adayı dışında 17 Bakanı da sahaya sürdüler. RTE bu kez İstanbul’a gelmedi ama her gittiği ilden İstanbul’u işaret etti. Neden İstanbul’a gelmedi biliyor musunuz? 2019 seçimlerinde Binali Yıldırım için İstanbul’da gitmedik yöre bırakmadı. Büyük büyük mitingler düzenledi. Seçimleri kazanacaklarından o kadar emindiler ki; çeketimi assam kazanırız havasına girmişlerdi. Ne oldu? 31 Mart 2023 seçimini Ekrem İmamoğlu kazanmasına rağmen iptal ettiler. Fark 13.000  iken 23 Haziranda tekrar seçimlere gidildi bu kez fark 806 bine çıkmıştı. RTE bu kez biraz daha temkinli davranarak aynı hezimeti yaşamamak için İstanbul’a gelmedi ve  miting düzenlemedi. Kaybederlerse bak ben İstanbul’a gelmedim ondan oldu diyecektir. Adayını ve 17 Bakanı suçlu ilan edecektir. İnşallah sonuç öyle olur. Daha önce de yazmıştım. Ben İyi Parti taraftarıyım ama İstanbul’da oy kullanacak olsam sevmesem de Ekrem İmamoğlu’na oy verirdim. Çünkü eğer İstanbul’u tekrar ele geçirirlerse artık bu harami düzenin önüne geçmek mümkün değildir. En azından burunları törpülenmiş olur. .

Aynı noktadan Ankara’ya baktığımız zaman, burada durum biraz farklı. Şöyleki; Ülkücü kökenli Mansur Yavaş’ın karşısına yine ülkücü kökenli Turgut Altınok(‘u aday gösteren iktidar, Mansur’a gidecek milliyetçi ve ükücü oyların önünü kesmek gibi bir hayale kapıldılar. Halbuki Mansur Yavaş Ankara’da çok büyük ve güzel işler yapmıştı. Mansur Yavaş artık hem tanınıyor hem de seviliyordu. Beş yıl içinde Mansur Yavaş’a atabilecekleri tek bir leke bile yoktu. Halbuki Turgut Altınok’un pislikleri Keçiören’in sokaklarını değil Ankara’nın sokaklarını doldurdu. Öyleki; Mal varlığını açıklamamak için kıvırttı günlerce. En sonunda açıkladı ama bu kez hem eksik açıkladı. Hem de kamuoyunu yanılttı. Son günlerde ise Turgut Altınok’un diplomasının da sahte olduğu ortaya atıldı. Diplomasının doğru olduğu henüz açıklanmadı. Böyle bir karışık ve bulanık siyaset içinde Turgut Altınok seçimlere hazırlanıyor. Bir de utanmadan Mansur Yavaş’ın hizmetlerini küçümsüyor veya iftira atıyor. Kısacası Ankara’da Mansur Yavaş açık ara seçimleri kazanacaktır diye düşünüyorum. Seçimlerde hırsızlık veya başka usulsüzlükler olmazsa CeHaPe İstanbul ve Ankara’yı kazanacaktır.

Diğer illerde durum ne olur bilemem ama yine AKP’nin kalesi olarak adlandırılan Ordu ilinde ise İyi Parti’nin Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazanması kesin gibi. BŞB haricinde 5 ilçeyi de alacağı gelen bilgiler arasında. Yukarıda yazdığım gibi seçimlere bir hile hurda karıştırılmazsa İyi Parti Ordu İlinde kimsenin beklemediği bir sonucu alacaktır diye düşünüyorum.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ne güzel söylemiş...

Hak şerleri hayr eyler,

 Zannetme ki gayr eyler,

 Arif anı seyr eyler,

 Mevlâ görelim neyler,

Neylerse güzel eyler.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DİYEBİLENE